Епидемиолозите предупреждават, че трябва да се вземат мерки срещу грип, тъй като се задава новият грипен вирус А (H1N1). Кои хора са най-уязвими от инфекция, причинена от въпросния вирус, и как да устоят на атаките му? Отговорите на тези въпроси търсете в следващите редове.

Ето кои хора непременно трябва да вземат мерки срещу грип, тъй като са изложени на най-голяма опасност от заразаване

Специалистите са категорични, че най-податливи на щама на идващия вирус са:

  • бременните жени
  • деца под 5 години
  • хора над 65-годишна възраст
  • пациентите с хронични заболявания като ХИВ/СПИН, астма, сърдечни и белодробни болести и диабет
  • здравните работници

Най-важните мерки срещу грип

Миене на ръцете

Ръцете са преносители на много болестотворни патогени, включително и на грипния вирус. Болестотворните микроорганизми се разпространяват най-често чрез ръкостискане и докосване до всякакъв вид повърхности. Ето защо здравните експерти приканват хигиената да се засили максимално. Препоръката им е ръцете да се измиват често с вода и антибактериален сапун. В случай че такива не са налични, може да се използва и антибактериален гел.

Проветряване на помещенията

Тази стъпка често се пренебрегва, а не бива. Честото проветряване е от решаващо значение за предпазване от приближаващия грип. Смяната на въздуха бързо предотвратява разпространението на въздушно-капковата инфекция. Желателно е въздухът в обитаваните помещения да се подменя най-малко 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер.

Подсилване на имунната система

Заразяването с грип до голяма степен зависи от състоянието на имунната система. Колкото по-силен е имунитетът, толкова по-малка е опасността от развитие на инфекция. За засилване на естествените защитни сили на организма спомагат здравословното хранене и повишаването на двигателната активност. По отношение на храненето, то трябва да е богато на източници на витамин А и C. Причината е, че витамин А участва в производството на антитела, а витамин C – подобрява клетъчния имунитет. Богати на тези вещества са портокалите, лимоните, лаймът и зеленолистните зеленчуци. Що се отнася до двигателната активност – добре е да се ходи с по-бързо темпо от обикновено около 90 минути всеки ден.

Приемът на висококачествен имуностимулатор на дихателната система – една от най-добрите мерки срещу грип

Ние от екипа на програма Имунитет горещо препоръчваме Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho като едно от най-добрите средства за превенция на грипа. Този универсален имуностимулатор на дихателната система успешно се прилага за профилактика и лечение респираторни инфекции като грипа. Благотворното действие на Имунобор Бронхо се дължи на рационалната комбинация от екстракти от Ехинацея и Котешки нокът в състава му. Съставките са комбинирани така че да стимулират производството на имунни тела и клетки, да засилват активността на имунните клетки и да повишават локалната имунна защита на бронхиалната лигавица. Това обаче не е всичко! Имунобор Бронхо има и директен антимикробен ефект.

Продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Приема се по 3 капсули на ден, минимум 3 месеца.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x