Научен екип от Алабама (САЩ) наскоро дообогати представата ни за т.нар. антиоксиданти. И досега на тези биологично активни вещества се гледаше с много добро око, но интересът към тях се очаква да се засили допълнително в близките години. Причина за това е откритието на алабамския научен екип. Те доказаха, че на мощните антиоксиданти може да се разчита за лечение и превенция на най-сериозната здравна заплаха през зимата – грипа.

Изучавайки действието на антиоксидантите при хора, боледуващи от грип, учените доказват, че тези продукти действат целенасочено за унищожаване на грипния вирус. Това е изключително полезна информация за всеки, в очакване на евентуална нова грипна вълна в края на настоящия зимен сезон. Ние от екипа на програма Имунитет обръщаме внимание на ползата от приема на мощни антиоксиданти и в края на статията ще предложим висококачествен продукт, на който можем да разчитаме целогодишно.

Антиоксиданти

Действие. В резултат на протичащите биохимични процеси в тялото ни се отделят продукти с висока реактивност, които може да увредят клетъчните структури. Означават се като свободни радикали, а с обезвреждането им са заети именно антиоксидантите. Те неутрализират химичния заряд на свободните радикали и отнемат реактивните им способности.

Антиоксиданти срещу грипни вируси. Учените установяват, че грипните вирусни частици увреждат белодробните функции, атакувайки епителните клетки на белодробната лигавица със специфичен белтък, наречен М2- протеин. Този белтък блокира способността на епителните клетки да отвеждат отделяния от лигавицата секрет извън белия дроб. Това е един от водещите фактори предразполагащи към усложнения при грип, например пневмония. Изучавайки действието на антиоксидантите, учените откриват, че те блокират активността на М2-протеина, отделян от вирусните частици и силно възпрепятстват инфекциозната им активност.

Бъдещето на антиоксидантите. В научните среди проучването на американските учени вече се счита за революционно, а податливостта към действието на антиоксидантите се посочва като истинска ахилесова пета на грипните частици. Откритието има огромен потенциал за улесняване на бъдещата борба с грипа, защото:

1. Учените доказват, че действието на антиоксидантите е еднакво ефективно спрямо всички изследвани щамове на грипен вирус

2. Повечето от разработваните днес антиоксиданти са с доказано високо качество и ефективност

Мощни антиоксиданти при профилактика и лечение на грип

Посоченото по-горе научно откритие предлага революционни възможности за прилагането на антиоксиданти както профилактично при епидемия, така и като допълнение при лечение на грип.

Програма Имунитет предлага продукт, богат на висококачествени антиоксиданти, на който да разчитаме превантивно в очакване на нова грипна вълна в края на зимата. Това е Оксибор Форте/Oxybor® Forte. В състава му са включени най-мощните антиоксиданти за пълна защита от свободните радикали и за мощно противодействие на инфекциозната активност на всички грипни вируси. Оксибор Форте съдържа проантоцианидин, селен, бета каротен (витамин А), аскорбинова киселина (витамин С), α-токоферол (витамин Е), цинк, мед, магнезий, манган, коензим Q10. Този уникален състав превръща Оксибор Форте в първи избор за осигуряване на мощна антиоксидантна подкрепа за тялото целогодишно, включително при грипно заболяване.

borola
Сподели.

Коментари

avatar