Повечето от нас свързват появата на инфекции със студения период на годината. Много бактериални и особено вирусни инфекции обаче са по-типични за лятото.

Кои типове инфекции ни заплашват през топлия сезон

Най-често през топлия сезон се срещат следните вирусни заболявания:

– респираторни инфекции

– инфекции, причинени от ентеровируси, причиняващи основно стомашно-чревни оплаквания. Ентеровируси причиняват и често споменаваната напоследък болест “Ръка, крак, уста”. Тя засяга предимно деца и се проявява с характерни язвички в устата.

– въпреки че атакуват основно през зимата, риновирусите са и сред причинителите на инфекции през лятото. Именно те причиняват добре познатите дихателни проблеми, типични за т.нар. летен грип.

От бактериалните заболявания най-типични за лятото са:

уринарни инфекции (цистит, уретрит и други инфекции на пикочните пътища), причинени от бактериите E.coli

– хранителни отравяния. Топлото време улеснява развитието на бактерии в храните. Неправилното им съхранение през лятото е основна причина за инфекциозни заболявания, причинени от стафилококи, салмонела, листерия, клостридиум и др.

Какво е необходимо за успешна превенция на летните инфекции?

Летните вирусни и бактериални инфекции се характеризират с изключително лесно и бързо разпространение сред големи групи деца и възрастни. От ключово значение за успешната им превенция са 4 неща:

1. Добра лична хигиена

2. Задължителна термична обработка на суровата храна, особено меса

3. Добро измиване на всички хранителни продукти, особено на плодовете и зеленчуците

4. Поддържане на силен имунитет през лятото

Тези четири стъпки ще ви осигурят спокойно и свободно от инфекции лято. Програма Имунитет предлага доказано ефективни продукти от фамилия Имунобор, с които може да се постигне качествено засилване на имунитета при деца и възрастни. На тях може и трябва да се разчита целогодишно за поддържане на активен имунитет. Редом с добрата хигиена силната имунна система може да гарантира защита от вирусни и бактериални инфекции през лятото. Фамилия Имунобор предлага продукти за укрепване както на общия, така и на локалния имунитет.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Коментари

avatar