Вследствие на настинката, проявяваща се особено често през зимния сезон, се чувстваме отпаднали и отпуснати. Да не говорим и за това, че ни причинява редица други неприятности като хрема, повишена температура, кашлица и преминава относително бавно – за около 7 дни. Със сигурност сте чели много материали със съвети за това как да се предпазим от настинка, както и как да облекчим симптомите й, затова няма да се спираме на тези теми. Знаете ли обаче, че има няколко не толкова популярни факти, свързани с настинката, с които ако се съобразим можем да сме още по-добре защитени от нея?

Интересни факти

Настинките “бягат” от физическата активност

Колкото и невероятно да ви звучи според много специалисти един от най-ефективните методи за справяне с настинката не са лекарствата, а изпотяването чрез физическа активност. Леките упражнения, извършвани по време на настинка са полезни, защото влияят благоприятно на кръвообращението и повишават активността на клетките на имунната система. Ако пък искате да се защитите от вируси специалистите препоръчват да се отдавате на тренировки по пет пъти в седмицата. Подходящи активности са например 30-минутните разходки или джогинг.

Горещите напитки – доказано решение, с което ще се почувстваме по-добре по време на настинка

Според специалисти, ако приемаме горещи напитки като чай, супа или бульон ще облекчим симптомите на настинката като отпадналост, възпалено гърло, течащ нос и др.

Знаете ли че, екстрактът от билка с красиви розови цветове е доказано ефективното решение за преодоляване на настинката

Коя е тази билка? Тя се нарича Ехинацея. За екстрактът й е доказано, че понижава продължителността на боледуване с 30%. Освен това ехинацеята увеличава с 23% активността на клетките, отговорни за унищожаването на проникналите в организма вируси, намалява възпаленито и блокира развитието на усложнения. Високо количество (250 мг) пречистен екстракт от Ехинацея се съдържат в природния имуностимулатор Имунобор Ехинацея/Imunobor® Ehinacea. Продуктът се препоръчва при настинка, грип, синузит, бронхит и др. Имунобор Ехинацея е произведен във високотехнологични капсули, които са натурални, безопасни и подходящи за продължителен прием.

borola
Сподели.

Оставете коментар