Данни от статистиката за България показват, че българските пациенти приемат 80% от антибиотиците в домашни условия, като едва 20% се поставят в болниците. Европейската бяла книга Заедно за здраве”  препоръчва тяхното ограничено използване. Много от нас ще признаят, че са посягали погрешно към антибиотици по време на леки грип и настинка. Желанието “отново да сме на крака” води до самопроизволното им прилагане.

Антибиотиците не притежават селективно действие, т.е. заедно с болестотворните бактерии, унищожават и полезните. Освен това намаляват и имунната устойчивост към вируси. Важно е при първи симптоми на настинка и грип да се започне прием на имуностимулатор(Имунобор Кидс Сироп, Имунобор Ехинацея, Имунобор Бета Глюкан и др.) или ако вече се према да се увеличи неговата доза. Ако лекуващият лекар е назначил антибиотик, добре е заедно с него да се приемат синбиотици – комбинирани продукти, съдържащи пробиотик, пребиотик и имуностимулатор (Имунобор Биотик). Те поддържат баланса на организма по отношение на полезните бактерии и имунитета.

borola
Сподели.

1
Коментари

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Най-популярен коментар
Гореща тема
1 Автори на коментари
Sandra Oblitas Barraza Автори на последните коментари
най-нови най-стари най-популярни
Sandra Oblitas Barraza
Гост
Sandra Oblitas Barraza

Interesno, i pri nas (v Peru)e razprostranen navika na horata samoproisvolno da vzemat antibiotitsi pri parvite e simptomi ot nastinka. Triabva mnogo da se raboti v tova otnoshenie, pacientite da se nauchat da ne gi izpolzvat.