До момента няма данни появата на обрив по кожата да е типичен признак на инфекция с коронавирус. Дерматолози от Италия обаче, са наблюдавали необичайни кожни прояви при пациенти с коронавирус. Повече информация по темата предоставя д-р Себастиано Рекалкати, който е описал наблюденията си в материал, публикуван в Журналът на Европейската академия по дерматология и венерология.

Обрив по кожата при пациенти с коронавирус – данни от наблюдение на специалисти

Дерматолози се опитват да анализират възможните кожни прояви при пациенти с коронавирус, хоспитализирани в болница Леко, в Ломбардия, Италия. Те посетили пряко и индиректно, поради високия риск от заразяване, 148 пациенти с коронавирус.

Анализирайки медицинските данни, дерматолозите изключили 60 пациенти, които през последните 15 дни са приемали ново лекарство. От събраните данни на общо 88 пациенти става ясно, че 18 пациенти (20,4%) са развили кожни обриви. От тях 8 пациенти са развили обривите веднага, а 10 – след хоспитализация. Наблюдавани са 14 пациенти с еритематозен обрив, 3-ма пациенти с широко разпространена уртикария и 1 пациент с обрив, подобен на варицела. При тях основният засегнат участък от тялото бил торсът. Наблюдаван бил лек сърбеж или пълно отсъствие на такъв. Кожните лезии заздравявали до няколко дни. Според дерматолозите, появата им нямала връзка с тежеста на коронавирусната инфекция.

Анализирайки тези данни, учените предполагат, че появата на кожен обрив при коронавирус е подобна на кожните прояви при други често срещани вирусни инфекции. Още данни и изследвания ще са нужни, за да се потвърди вероятността кожният обрив да е признак на инфекция с коронавирус.

Какво се знае за намаляване на опасността от заразяване с коронавирус?

Редица здравни специалисти разкриват, че освен спазването на всички предпазни мерки, ефективна защита от коронавирус оказва и силният имунитет. Той е индивидуална бариера срещу вируси, чието подпомагане зависи от самите нас. С цел укрепване на защитните сили на организма за противопоставяне на коронавируса, компанията-лидер в сферата на здравеопазването у нас – Борола, предлага работещи решения. Те включват природни имуностимулатори за деца и възрастни, които осигуряват мощна защита срещу вируси.

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x