По това време на годината редица остри респираторни заболявания са в пика си. Каква е причината за появата им, кои са основните „жертви“, какви са симптомите и как да се овладеят те? Отговорите на тези въпроси Ви очакват в следващите редове!

Това са причинителите на остри респираторни заболявания

Около 90% от острите респираторни инфекции са причинени от вируси (риновируси, коронавируси, парагрип, грип и др.). Бактериите, паразитите и гъбичките също могат да станат причина за тези инфекциозни заболявания. Това обаче се наблюдава в много малък процент от случаите. Вирусите се предават от човек на човек по въздушно-капков или по контактен път (чрез допир до заразени повърхности). Периодът от месец октомври до месец март предоставя добри условия за развитието на патогените.

Главните „жертви“ на острите респираторни заболявания

Медицинската практика сочи, че децата значително по-често страдат от остри респираторни заболявания от възрастните. Причината за това е все още неукрепналата им имунна система. Други фактори, които увеличават заболеваемостта при малчуганите до 5-годишна възраст са:

  • ниско тегло при раждане
  • липса на кърмене
  • ранно отбиване от кърмене
  • излагане на тютюнев дим
  • непълноценно хранене

Симптоми на остри респираторни заболявания при най-уязвимата група – децата

Знаците, с които детското тялото алармира за наличието на остро респираторно заболяване, са:

  • хрема
  • болка в сливиците
  • повишена секреция от носа

При кърмачетата симптоматиката е по-силно изразена. Възможно е те да имат висока температура, повръщане и силно намален апетит.

Начини за подпомагане на борбата с острите респираторни заболявания при децата

Острите вирусни инфекции обикновено отшумяват без лечение за няколко дни. Родителите могат да помогнат на своите наследници по-бързо да преборят патогените, като включат в менюто им повече източници на витамин C (цитруси, броколи, карфиол, ананас, киви, манго). Добре е детското тяло да се поддържа добре хидратирано с прием на повече течности, за предпочитане вода. Силно препоръчително е родителите да осигурят на малчуганите надежден природен имуностимулатор, за да подпомогнат детския имунитет.

Природна помощ за деца срещу остри респираторни инфекции

Висококвалифицираните специалисти от програма Имунитет препоръчват на малките пациенти с остри респираторни инфекции прием на Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ Vgcaps.

Сиропната форма на Имунобор Кидс Актив е предназначена за деца до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. Благодарение на рационалния си състав тези 100% природни продукти подпомагат детския имунитет в борбата с вирусите, причинители на респираторни инфекции. Приемани според предписанието, те допринасят за лесното преодоляване на първите симптоми на грип и настинка, съкращават периода на боледуване и предпазват от усложнения.

borola
Сподели