Вирусите представляват сборна група с различен произход. Съществуват няколко хипотези за произхода на вирусите. Според първата хипотеза вирусите са произлезли от свободноживеещи микроорганизми като съвременните микоплазми и рикетсии претърпели дегенеративна еволюция. Микроорганизмите загубили значителна част от своя геном.
Възможно е само сложните ДНК-съдържащи автономни вируси като шарковите например да са еволюирали по този начин. Някои от вирусните белтъци са сходни с тези на бактериите, но значителна част от тях нямат аналог. Това показва, че вирусите са се обособили сравнително отдавна като група. Втората хипотеза е известна с името „Теория на побеснелите гени“. Според нея вирусите представляват генетични структури на инфектираната клетка. При еволюцията си те придобили автономност и собствени гени осигуряващи им възможност да съществуват самостоятелно като запазват зависимостта си от клетката.

Принципът е следният: вирусът се прикрепя към дадена клетка и инжектира в нея своя РНК/ ДНК, която се свързва с рибозомите на клетката и я стимулира да произвежда вирусни белтъци. Произведените белтъчни молекули се свързват и образуват нов вирус, който разкъсва клетката при напускането?Интересен факт е, че вирусите са много ценни за съвременното генно инженерство заради способността си да пренасят генетичен материал в клетките. Използват се като вектори, които пренасят РНК от една клетка в друга, което причинява изкуствена мутация.
Когато вирусът атакува клетката мембраната на инфектирната клетка се променя и така увредената клетка се разпознава от клетките на нашата имунна система, които веднага дават отпор и унищожават инфектираната клетка и вируса.

Въпреки отпора на нашата имунна система все пак вирусите успяват да се размножат и когато техният брой се увеличи ние чувставаме добре познатите симптоми – отпадналост, болки в мускулите и ставите, болка в гърлото и др. в зависимост от вида на вирусите.
Ето защо още при първи симптоми на грип и настинка е важно да се активират имунните клетки да убиват вирусите. При по-мощен имунен отпор се предотвратяват и усложненията, каквито са вторичните бктериални инфекции.
Фамилия Имунобор предоставя решение за имунитета на възрастни и деца. При първи симптоми на настинка при деца, подходящи са Имунобор Кидс Актив растителни капсули и Имунобор Кидс Актив Сироп. За същото приожение при възрастни, разполагаме с Имунобор Ехинацея и Имунобр Бронхо.

borola
Сподели.

4
Коментари

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Най-популярен коментар
Гореща тема
3 Автори на коментари
Фармацевтичен екип, програма Имунитет:Клиничен екип, програма Имунитетбанка за стволови клетки Автори на последните коментари
най-нови най-стари най-популярни
банка за стволови клетки
Гост
банка за стволови клетки

Статията ви е доста информативна.С тези вируси в последно време не можем да останем и за миг здрави и спокойни. Или ние ще сме болни или нашите деца или някой по край нас близък роднина.Толкова бързо се хващат, че не знам вече как да направим така, че имунната ни система да стане по здрава и да може спокойно да ни предпазва.Тук пишете доста полезни неща, от които придобих по- голяма представа за това какво точно представляват вирусите и как ни атакуват.

Екип Имунитет
Админ
Екип Имунитет

Здравейте,
Ключа за добро здраве е в нас самите.
Ежедневния сблъсък с вирусите е неизбежен, но бъдейки информирани и запознати с предлаганите природни продукти, можем да постигнем така желаните здраве и спокойствие.

Поздрави!
Фармацевтичен екип, програма Имунитет

банка за стволови клетки
Гост
банка за стволови клетки

Благодаря ви за тази статия.Виждаме, че независимо кой сезон е на вън ние често се разболяваме от малки вируси, които дори и да нямаме сериозни симптоми и се развиват в нашето тяло и ни карат да бъдем малко по отпаднали или отпуснати, което не е много добре.Надявам, се да ни пишете пак.Тук виждаме, че е важно с какво се храним и какво пием, за да спрем разпространението на вируса по цялото ни тяло.Колкото и силна да е имунната ни система в един момент и тя се предава.

Екип Имунитет
Админ
Екип Имунитет

Здравейте,
Много се радваме на вашия коментар.
Наистина имунната система е в основата на доброто здраве. Ето защо е важно да я поддържаме стабилна чрез природни имуностимулатори, здравословно и рационално хранене, умерена физическа активност и др.
Програма Имунитет е посветена на цялостни решения за имунитета!
Благодарим Ви за споделеното мнение и доверие!

Поздрави!
Клиничен екип, програма Имунитет