Краят на лятото е перфектното време за повишаване на имунитета на невръстните малчугани. Това се налага, защото имунната им система не е толкова добре развита, колкото тази на възрастните, и те са по-уязвими на атаките на патогенните микроорганизми. Ето какви мерки трябва да предприемат родителите, за да предпазят своя наследник от болести през предстоящия сезон на настинките – есента.

Ценни съвети за повишаване на имунитета на най-малките

Осигуряване на здравословен хранителен режим

Балансираното и здравословно хранене е незаменим помощник на родителите в мисията за повишаване на имунитета на мъниците. За да имат силна имунна система, малките деца непременно трябва да приемат от 2 до 5 супени лъжици плодове и зеленчуци всеки ден. Добър избор за детската трапеза са ягодите, пъпешът, боровинките, грейпфрутът, портокалите, папаята, мангото, сладките картофи, броколите, морковите, тиквичките, зелето и спанакът. Изобилстващи от витамини и антиоксиданти, те спомагат за увеличаване броя на белите кръвни телца (левкоцити) и антитела, както и на лимфоцитите, които имат отношение към защитата на организма. Рибата и рибеното масло също трябва да са част от ежедневното меню на малчуганите. Причината е, че голямото количество омега-3 мастни киселини в тях повишава броя и активността на макрофагите – бели кръвни клетки, които участват активно в борбата с инфекциите. От съществена важност е и включването на пробиотични храни в хранителния режим на най-малките. Доказано е, че пробиотичните бактерии, които съдържат, спомагат за увеличаване на устойчивостта на детския организъм срещу инфекции.

Набавяне на витамин D

„Слънчевият витамин“ благоприятства не само костното здраве на децата, но и дейността на тяхната имунна система. Редовното и умерено излагане на слънце е най-добрият начин, по който малчуганите могат да си набавят нужните дози от това мастноразтворимо съединение. Ако родителите нямат възможност да изведат своите наследници навън, или атмосферните условия не го позволяват, известни количества витамин Д могат да се осигурят чрез храната (гъби, яйца, портокалов сок).

Изпитаното природно средство за повишаване на имунитета на най-малките

Ние от екипа на програма Имунитет горещо препоръчваме на родителите да съчетаят предложените стратегии с приема на Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup, за да държат далеч от своите рожби болестите и инфекциите. Този патентован имуностимулатор е създаден на базата на изцяло природни съставки специално за най-малките. Една чаена лъжичка от него съдържа високопречистен (93%) и микронизиран Бета-глюкан. Процесът на микронизация осигурява по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка от детския организъм, а оттам и по-мощен ефект. Имунобор Кидс може да се приема както директно, така и в напитка. Лесен е за дозиране, има приятен вкус на натурални диви ягоди, а сиропната форма е удобна даже за най-малките. Редовният 3-месечен прием на Имунобор Кидс доказано води до повишава на имунитета на малките деца, като засилва активността на имунните клетки и стимулира производството на имунни тела. Поради изцяло природния си произход продуктът не крие риск от нежелани странични ефекти и реакции дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели.

Коментари

avatar