Информираността е важно условие за успешната подготовка за ваксина при малчуганите. Именно поради това в редовете по-долу ще се опитаме да повишим знанията на родителите за предваксиналния период. Нека обаче първо си припомним в какво се състои ваксинацията.

Какво представлява ваксинацията?

Ваксинацията е метод за активна имунизация. Състои се във въвеждането на различни микроорганизми (живи или предварително убити) или части от тях в организма. Имунната система реагира с имунен отговор. В резултат тялото образува антитела – вид белтъци, които ни предпазват от заболявания.

Титър антитела е термин в имунологията. Чрез него се определя нивото на антителата след ваксинация, както и степента на имунен отговор от страна на имунната система. Ниският титър на антитела означава, че имунният отговор към ваксината е бил недостатъчен. Казано по друг начин, нямаме необходимата защита срещу съответното заболяване.

Съществен момент в изграждането на имунен отговор и образуване на антитела е състоянието на имунната система

Много са факторите, които могат да доведат до потискане на защитните сили на организма. Такива са продължителното антибиотично лечение, хроничният стрес и честото боледуване. Важно е да се знае, че неработещата имунна система не е в състояние да произведе достатъчно количество антитела. Именно поради това тя трябва да се поддържа силна. Само по този начин можем да устои на атаките на болестотворните причинители и по-бързо да се преборим с различни болести.

Не бива да се пропуска и факта, че при ваксинация имунната система изгражда имунна памет. Това е своеобразен архив за прекарани заболявания. Той е от изключително значение, тъй като по този начин се ограничава повторната им поява.

За или против ваксинация при деца?

Темата за ваксините винаги е била широко дискутирана. Полемиката се разгаря още повече, когато се отвори темата за поставяне на ваксина на деца. Причината е, че немалко хора подхождат с недоверие към този начин за превенция на редица заболявания.

Лекарите и в частност педиатрите обаче са единодушни, че децата трябва да се ваксинират. Според тях ваксините са важна необходимост и тяхното приложение е абсолютно задължително. Неслучайно и имунизационният календар съдържа дълъг списък с ваксини срещу различни заболявания.

Роля на имуностимулаторите в успешната подготовка за ваксина при малчуганите

Тук е моментът да подчертаем важната роля на имуностимулаторите при подготовка за ваксина. Един от техните механизми на действие е свързан с подпомагане функцията на имунната система чрез активиране на имунните клетки. По този начин имунният отговор срещу ваксините е по-мощен и следователно титърът на образуваните антитела – по-висок.

Какъв имуностимулатор да се избере при подготовка за ваксина на детето?

При избора на имуностимулатор за деца, подходящ за подготовка за ваксина, е необходимо родителите да вземат предвид следните изисквания:

  • Да е с природен произход и доказан механизъм на действие
  • Да осигурява защита срещу вируси, бактерии и гъбички
  • Да е безопасен при продължителна употреба
  • Да може да се използва и по време на боледуване
  • Да е в подходяща форма
  • Да има удобен прием

Идеалните имуностимулатори за предваксиналния период при деца

На всички гореизброени условия отговарят малко продукти на пазара у нас. Ние от екипа на програма Имунитет препоръчваме на родителите да заложат на Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup и Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. Тези две натурални средства подпомагат ефективно детската имунна система при подготовка за ваксина.

Имунобор Кидс в сиропна форма е специално създаден за най-малките, на които им предстои ваксинация. Силата му да укрепва защитните сили и да усилва имунния отговор се дължи на вложения Бета глюкан. Този полизахарид, извлечен от дрожди, е единствения природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Ефективността му е увеличена чрез допълнителна микронизация. Допълнителен плюс е, че Имунобор Кидс Сироп има приятен вкус на натурални диви ягоди.

Имунобор Кидс растителни капсули съдържа като активни съставки Бета глюкан и Ехинацея. Продуктът е подходящ за деца в училищна възраст. Дозира се по 1 растителна капсула до 2 пъти дневно на гладно. Приеман според предписанието той осигурява цялостна защита на детския организъм срещу бактерии, вируси и гъбички. Активира имунната система и поддържа нейния тонус.

Както Имунобор Кидс Сироп, така и Имунобор Кидс растителни капсули имат отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели.

Коментари

avatar