Наскоро разгледахме данните от Националния център по заразни и паразитни болести, които показват, че в началото на месец февруари епидемиологичната обстановка е спокойна и няма опасност от грипна епидемия. От Националния център обаче съобщават, че застудяването, което идва след периода на по-високи температури е идеално условие за бум в разпространението на грипа и тепърва може да се очаква пик на грипното заболяване. Затова специалистите отбелязват засилването на имунитета като оптимална предпазна мярка срещу евентуално заразяване. Активирането на имунните клетки помага за бързото унищожаване на вирусните частици и на колониите на бактериите, които “незабелязано” са се размножили, докато имунната система е била заета с борбата срещу вируса.

Налични са всички условия за бърза инвазия на грипа и поява на грипна епидемия

Продължителното пребиваване в затворени и непроветриви помещения е обстановка, при която наличието на дори един грипоносител може да се окаже пагубна за целия колектив. Грипният вирус се разпространява изключително лесно по въздушно-капков път. Поразява основно клетките на ресничестия епител на дихателната система. Навлизайки в тях, той ги разрушава и създава условия за навлизане на бактериите, които нормално населяват зоната на носоглътката. Основната опасност при грипно заболяване идва именно от тези бактерии, които често предизвикват добре познатите усложнения на вирусната инфекция – бактериална пневмония, възпаление на мозъка и др.

Епидемия все още няма, но нуждата от силен имунитет е безспорна. Стимулирайте имунната си система, за да не се окажете от засегнатите при евентуална грипна епидемия

Повишаването на имунитета е идеален начин за преодоляване на вирусната инфекция и предпазването от бактериални усложнения. Затова специалистите отбеляват доказания ефект на продуктите от фамилия Имунобор – имуностимулатори, разработени за засилване на имунитета на деца и възрастни.
Вече може и да е късно за поставяне на противогрипна ваксина, но пък никога не е късно да се разчита на природна ваксина. Именно такава осигурява на децата приемът на Имунобор/Imunobor® Кидс Актив сироп. Той е признат за нещо повече от антивирусно средство, за което никога не е късно. Имунобор Кидс Актив Сироп оказва мощна антивирусна, антибактериална и противогъбична подкрепа на детския организъм. Така приемът му не само ускорява оздравяването от грипното заболяване, но и редуцира до минимум опасността от поява на бактериални усложнения.

Възрастните също може да разчитат на доказаната противовирусна и антибактериална помощ на имуностимулаторите от фамилия Имунобор. При първи симптоми на грип всеки може да се довери на приема на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Комбинацията от Котешки нокът и Ехинацея в състава му оптимизира имунния отговор на организма. Имунните кетки се активизират и успешно преборват вирусните частици. След това омаломощеният от вирусното заболяване организъм много лесно се справя и с бактериалните инфекции, като често приемът на Имунобор Бронхо се оказва достатъчен и не се налага прием на антибиотици.

borola
Сподели.

Оставете коментар