За щастие грипната активност намалява с всеки изминал ден. Въпреки че все още температурите навън са далеч от пролетните, всеки вече се настройва на пролетна вълна и се надява да посрещне новия сезон със силен имунитет.
За да се стимулира работата на имунната система обаче е необходимо да се положат известни усилия. Добрият имунитет не е даденост и трябва да се грижим за него така, както се грижим за своите деца.

Ефективни методи и средства за подсилване на имунната система след грипния сезон

Избягвайте преработените храни

Основната причина за това е, че тези храни не притежават никаква хранителна стойност и само затрудняват работата на имунната система. Избягвайте храните, които съдържат захар, глюкозо-фруктозен сироп и глутен, както и всички пакетирани солени и сладки храни. Редовната им консумация води до драматичен спад в имунната защита на организма и предразполага към различни заболявания.

Увеличете приема на храни, богати на цинк

Всеки е наясно, че по време на грипния сезон най-препоръчително е да се приемат храни, богати на витамин C заради мощния му противовъзпалителен ефект и антиоксидантна активност. След отминаване на грипната вълна обаче това, което специалистите препоръчват, е прием на храни, богати на цинк.
Можем да се снабдим с този ценен микроелемент чрез редовна консумация на спанак, стриди, тиквени семки, бобови храни и др. Редовният прием на цинк намалява продължителността и тежестта на настинките и грипа благодарение на своя протективен и имуностимулиращ ефект. Приемът на цинк действа благоприятно и стопира разпространението на болестотворните микроорганизми.

Редовно проветряване на помещенията

Дори температурите навън да не са особено високи, важна част от превенцията на различни вирусни заболявания е честото проветряване на помещенията, които обитаваме. Това включва както дома, така и офиса.
Застоялият въздух носи само негативи за човешкия организъм. А всеки от нас ежедневно има нужда от свеж въздух и достатъчно кислород.

Природни имуностимулатори за активиране на имунитета

Това, което съветват специалистите от програма Имунитет, е да се насочим към допълнителен прием на природни имуностимулатори при отслабен имунитет или склонност към често боледуване. Серията продукти от фамилия Имунобор предлагат пълен набор от качествени имуностимулатори за деца и възрастни.

borola
Сподели.

Коментари

avatar