След сезона на опасния грип нашата имунна система има спешна нужда от укрепване. За целта е необходимо да положим известни усилия. Какви по-точно ще видим в следващите редове!

Ефективни методи и средства за подсилване на нашата имунна система след преминаване на вълната от грип

Ограничаване на преработените храни

Препоръчително е да избягване на хранителните продукти, които съдържат рафинирана захар, прекалено много сол, глюкозо-фруктозен сироп и глутен. Освен че не притежават никаква хранителна стойност, те затрудняват работата на имунната система. Редовната им консумация води до драматичен спад в имунната защита на организма и създава предпоставка за развитие на различни заболявания.

Увеличен прием на храни, богати на цинк

По време на грипния сезон е нужно да приемаме храни, богати на витамин C. Причината е, че този нутриент има мощен противовъзпалителен ефект и силна антиоксидантна активност. След отминаване на грипната вълна обаче трябва да се премине към консумация на хранителни продукти, източници на цинк. Можем да се снабдим с този ценен микроелемент, като включим в ежедневното си меню повече спанак, стриди, тиквени семки и бобови растения.
Високото съдържание на цинк в тези храни спомага за:

  • намаляване продължителността и тежестта на грипа и настинката
  • стопиране разпространението на болестотворни микроорганизми

Редовно проветряване на помещенията

Всеки от нас ежедневно има нужда от свеж въздух и достатъчно кислород, за да се предпази ефективно от грип след края на епидемията. Ето защо дори температурите навън да не са особено високи, трябва често да проветряваме помещенията, които обитаваме. Това включва както дома, така и офиса.

Прием на природни имуностимулатори за укрепване на нашата имунна система след пика на опасния грип

Съветът на ерудираните и опитни специалисти от програма Имунитет, е да се насочим към допълнителен прием на природни имуностимулатори, за да подпомогнем защитните сили на организма след края на грипната вълна. Препоръката важи с особена сила за хората, които имат отслабен имунитет или склонност към често боледуване. Продуктовата линия Имунобор предлага идеалното решение за железен имунитет при възрастните – едноименният продукт Имунобор/Imunobor®. Този природен дар дължи мощния си имуностимулиращ ефект на рационалната комбинация от взаимно усилващи действието си екстракти от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате. Благотворното въздействие на съставките върху имунната система е известно още от древността.

Приеман според предписанието Имунобор повишава броя и активността на имунните клетки, които се борят с патогените, активира хуморалния и клетъчния имунитет и оказва директен антимикробен ефект. Подобрява жизнения тонус и общото състояние на организма.

Имунобор е напълно безвреден и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Сподели.

Коментари

avatar