Трудно е да си представим, че някой е устоял на изкушенията на богатите трапези покрай Великден и Гергьовден. Празничните гозби обикновено са повод временно да загърбим навици като здравословна диета, разделно хранене, лечебно гладуване и др. Не трябва обаче да пренебрегваме стремежа към подсилване на имунитета. Към него трябва да се придържаме стриктно по всяко време на годината, за да се радваме на празничните трапези необезпокоявани от всевъзможните инфекциозни заболявания, към които отслабеният имунитет предразполага.

След богатото угощение – задължително подсилване на имунитета

След празничните угощения идва време да се замислим, че прекомерната консумация на калорични храни, дори такива съдържащи популярните напоследък бавни въглехидрати, създава идеални условия за развитие на болестотворни микроорганизми в тялото ни. Много такива видове като гъбичките Кандида (Candida), бактериите от род Staphylococcus и др. нормално населяват организма ни, чакайки търпеливо момент, в който да предизвикат инфекция. А преяждането и препиването през празничните дни създават именно такива условия като отслабват имунната система и улесняват развитието на гъбични, вирусни или бактериални инфекции. Затова дните след празничните угощения са време, когато задължително трябва да помислите за подсилване на имунитета.

Особено внимание при хората, които са спазвали Великденски пост

Великденският пост е най-продължителният през годината и хората, които го спазват трябва да обърнат най-сериозно внимание за подсилване на имунната система след празниците.
От една страна, те трябва да се придържат към методите на правилно хранене и не трябва да допускат преяждане с продукти, от които дълго време досега са се въздържали. Така ще позволят на стомашно-чревния си тракт и храносмилателните ензими да се адаптират по-успешно към промените в хранителните навици. От друга страна хората, които са постили много вероятно са се лишавали от важни за повишаване на имунитета хранителни продукти. Затова те в най-голяма степен трябва да помислят за подсилване на имунитета си по възможност с природни средства, с които ще останат максимално близо до природосъобразното хранене.

Природни продукти за засилване на имунитета

Най-естественият начин за подсилване на имунитета е този, при който се разчита на средства, предоставяни ни директно от природата и преминали през възможно най-малка обработка. С тази цел програма Имунитет остава вярна на стремежа си да ви запознава именно с такива продукти. Природната сила, осигуряваща оптимално засилване на имунната система, достига до нас с продуктите от фамилия Имунобор/imunobor®, които повишават защитните сили на организма и при деца, и при възрастни.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Коментари

avatar