Много от потенциалните здравословни проблеми, които заплашват децата в предстоящия сезон на настинките, могат да бъдат предотвратени, като се предприемат мерки за подсилване на имунната система. Какви по-точно ще разберете в следващите редове.

Изпитани съвети за подсилване на имунната система на децата

Разнообразно и балансирано хранене

Храната е способна да направи чудеса за детската имунна система. Това обаче е възможно само ако е разнообразна и добре балансирана. Ежедневното меню на малчуганите трябва да е съставено така че да им осигурява 50% въглехидрати (хляб, макаронени изделия, картофи, ориз), 15% протеини (месо, риба, яйца, зърнено-бобови култури) и 35% мазнини от животински и растителен произход. Спазвайки това съотношение между хранителните вещества в хранителния режим родителите ще допринесат за подсилване на имунната система на своите наследници.

Крепък сън

Пълноценният сън е важен фактор за подсилване на имунната система на децата. Ето защо родителите с повишено внимание трябва да следят дали малчуганите спят достатъчно. Часовете, които са необходими на мъника, за да отпочине качествено, зависят от възрастта му. По правило, за да имат силен имунитет, децата от 1 до 3 години се нуждаят от 11-14 часа сън, тези от 3 до 5 – от 10-13 часа, учениците в началните класове – от 9-11 часа, а тийнейджърите – от 8-10 часа.

Повече спорт

Неслучайно казват, че спортът е здраве. Практикуването му буквално е катализатор на имунната система. Поради това е необходимо родителите да изградят у децата положително отношение към физическите упражнения. Най-лесно е, като им дадат личен пример и практикуват заедно с тях любимите им спортове. Бягайки, играейки футбол или плувайки, те не само ще се забавляват, но и ще допринесат за подсилване на имунната система на своите рожби.

Слънчеви бани

В началото на есента родителите непременно трябва да се възползват от последните слънчеви лъчи, за да укрепят имунитета на децата. Провеждането на слънчеви бани стимулира синтеза на витамин D в детския организъм, който способства за подсилване на имунната система. Добра идея за събиране на повече слънце е организирането на излети в планината или до най-близкия парк.

Мощни природни средства с научно доказан ефект за подсилване на имунната система на децата

Ние от екипа на програма Имунитет приканваме родителите да усилят многократно ефекта от предложените стратегии за подсилване на имунната система на малчуганите с помощта на два доказани природни продукта.

Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули е специално предназначен за децата в училищна възраст. Съчетал във всяка своя капсула силата на два от най-мощните стимулатори на имунитета – Бета глюкан и Ехинацея, той повишава защитните сили на детския организъм и го прави устойчив на атаките на болестотворните патогени.

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е разработен с грижа за най-малките. Има приятен вкус на натурални диви ягоди и дължи безотказният си имуностимулиращ ефект на високата концентрация на Бета-глюкан (93%) – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Ефективността на активната съставка е повишена чрез микронизация.

Както Имунобор Кидс, така и Имунобор Кидс Сироп имат отлична поносимост и са напълно безопасни дори при продължителна употреба. Не крият риск от странични ефекти и нежелани реакции.

borola
Сподели.

Коментари

avatar