Страда ли детето ви от непрекъснати настинки, течащ нос, гастроинтестинални смущения или някакъв друг вид здравословни състояния? Ако не можете да се справите с тях дори и през топлите месеци, е добре да помислите за допълнителна подсилване на имунитета на детето си.
И в никакъв случай не трябва да се примирявате, защото това не е нормалното състояние на имунната система и е ясен сигнал, че трябва да се предприеме нещо за подсилването ѝ.

Сигурни методи за подсилване на имунната система при деца

Правилен режим на хранене

Имунитетът на малките деца може да отслабне, ако постоянно консумират хранителни продукти с консерванти, добавки, захар, изкуствени подсладители и оцветители. Всички тези вредни субстанции сриват дори имунитета на възрастните, а за малките деца негативният ефект е още по-голям.
Когато детето има хранителна алергия, заедно с това страда и храносмилателният тракт, възпаленията се засилват, което затруднява и справянето с вирусите и бактериите.
Много изследвания доказват негативния ефект на захарта върху имунитета. За да запазите здравето и имунитета на децата си, изключете захарта и изкуствените добавки от режима им, тъй като от вас зависи начинът, по който те се хранят. И не на последно място уверете се, че сте наясно кои храни са потенциални алергени.
Старайте се менюто на малчуганите да е богато на плодове и зеленчуци, ядки, семена, бобови растения, яйца и източници на качествен протеин.

Поддържайте чревната микрофлора

Пробиотиците са полезните бактерии, които естествено обитават червата. Те помагат на храносмилането, защитават храносмилателния тракт, съдействат за изчистване от токсините и създават естествен щит срещу болестотворните бактерии и вируси.
Когато бактериалното равновесие в стомашно-чревния тракт при децата се разруши, се забелязва неспособност на детския организъм да се пребори с инфекциите. Препоръчително е да добавите прием на пробиотици (Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic) към режима на детето.

Ограничете стреса и безпокойството

Обикновено се смята, че само възрастните страдат от стрес и нервно напрежение, но организмът на малките деца има същия отговор към стреса, както и при възрастните – нивата на кортизол и адреналин се покачват. При завишени нива на хормона на стреса (когато графикът им е препълнен), имунитетът се понижава. Важно е да им осигурите повече свободно време, време за игри, както и достатъчно време за почивка.

Осигурете им достатъчно качествен сън

Хубаво е да се наблегне на необходимостта от пълноценна почивка и качествен сън. Децата растат и изграждат своя имунитет най-вече по време на сън.
За разлика от възрастните и в зависимост от възрастта, децата имат нужда от 10 до 14 часа сън в едно денонощие.
За правилната секреция на мелатонин (хормона на съня), децата трябва да спят в тъмна стая, без излишни източници на светлина.

Природни продукти за силен имунитет на децата

Сред всички природни продукти най-комбинативен и позитивен ефект се забелязва при приема на природните продукти от програма Имунитет.
Пълна подкрепа за детската имунна система осигуряват продуктите от серия Имунобор Кидс. Те са разработени в две форми – сироп и капсули, с което се гарантира успешното им приемане и от най-малките, и от деца в училищна възраст.
Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е с приятен ягодов вкус, който се харесва от децата и без проблем се приема и от най-малките. При деца в училищна възраст може да се разчита на Имунобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. И двата продукта съдържат природния имуностимулатор бета глюкан. В капсулната форма към бета глюкан е добавен и пречистен екстракт от Ехинацея за допълване на имуностимулиращия ефект.

borola
Сподели.

Коментари

avatar