В червата съжителстват голям брой полезни и вредни микроби. Полезните микроорганизми се наричат пробиотици. Наименованието идва от латински, според който „пробиос” означава „за живот”. Когато пробиотиците са в недостатъчно количество, освен риск от инфекции за организма има и други негативни последици – лошо храносмилане, подуване на корема, спазми, болка и др. Храносмилателните проблеми при децата са по-опасни, отколкото при възрастните. Те могат да бъдат свързани с намаленото усвояване на микроелементи и важни нутриенти от храната, което да причини дори забавяне в растежа и развитието на детето.

Новородените деца получават своите пробиотици и други необходими за стомаха и червата вещества от майчината кърма. Адаптираните млека също са обогатени с необходимите вещества и полезни бактерии. Децата над 3 годишна възраст обаче могат да получат пробиотици само чрез храната или допълнително чрез природни продукти като Имунобор Биотик.

Имунобор Биотик е комбинация от пробиотик, пребиотик и имуностимулатор. Продуктът осигурява в достатъчни количества полезни бактерии за организма на детето, които ще помогнат за възстановяване на баланса в чревната микрофлора. Продуктът е подходящ при симптоми на дисбактериоза и храносмилателни проблеми. Имунобор Биотик възстановява полезната чревна микрофлора и имунитета, подобрява храносмилането и нормализира апетита. Имунобор Биотик помага на децата да растат енергични, силни и щастливи.

С Имунобор Биотик всяка майка може да бъде спокойна за здравето на своето дете!

borola
Сподели