Грипът е остра вирусна инфекция на дихателните пътища и обхваща носа, гърлото и белите дробове. Това е едно от най-често срещаните инфекциозни заболявания, което може да порази хора от всички възрасти.

Съществуват три вида на грипния вирус – A, B и C. Първите два са типични представители на грипа, а грипен вирус C причинява по-леко заболяване, което не е свързано с епидемии.

В по-голямата част от случаите, когато не е съпроводен от усложнения, грипът трае от 3 до 7 дни. Но неразположението и кашлицата могат да продължат до две седмици след болестта. Усложнения като пневмония могат да възникнат при по-продължително боледуване.
Един от най-сигурните начини да се предпазите от заразяване с грип е като поддържате здрава имунна система целогодишно.

Как да разпознаем първите симптоми на грип?

Сред най-ясните и сигурни признаци за заразяване с грип са внезапно покачване на телесната температура до около 38°C или по-висока, главоболие, суха кашлица, общо физическо неразположение, втрисане и болки в ставите и мускулите, болки в гърлото, запушен или течащ нос, кихане и липса на апетит.

Какво да предприемем при първи симптоми на грип?

Диагностицирането на грипа се определя най-вече от симптомите, особено когато се появят в пика на сезона. Понякога е необходимо лекуващият лекар да назначи допълнителни изследвания, за да установи от какъв тип е грипният вирус, както и да изключи наличието на повече от един вирус, който циркулира в организма.

При първи симптоми на грип е препоръчително да се вземат навременни и адекватни мерки.
Това, което е важно да се предприеме на първо място, е да се остане вкъщи и да се почива. Сега тялото се нуждае от пълна почивка. Освен това грипът е заразно заболяване и е необходимо да се избягва контакт с други хора.

Добрата хидратация на организма също е от голямо значение и е важно от гледна точка на засилване на способностите на организма да се бори с бактериите и вирусите. Водата съдейства за изхвърляне на отпадните продукти и токсините от клетките и поддържа нормалната телесна температура.

Инхалациите също са полезни, когато тялото се бори с вирусни заболявания, а това лесно може да се приложи в домашни условия. Причината се крие в пречистващото действие на водните пари. За целта напълнете един съд с гореща вода и по желание прибавете билки или етерични масла (като мащерка, бъзов цвят, евкалипт или лавандула). Вдишвайте в продължение на няколко минути или докато се почувствате по-добре. Ефектът, който се постига, е отваряне на дихателните пътища и облекчаване на симптомите в носа и гърлото.

За ефективно лечение и избягване на усложнения при първи симптоми на грип и настинка, екипът на програма Имунитет препоръчва приема на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho – природно средство, което засилва локалния имунитет на лигавицата на дихателната система и съдейства за активиране на противовирусната активност на организма.

Имунобор Бронхо се приема при дихателни инфекции от всякакво естество като грип и настинка, бронхит, пневмония, фарингит, синузит и други.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x