Пълната сила на вирусните заболявания постепенно отшумява, но опасността все още не е отминала дори и за хората, които вече са преболедували.
Въпреки че силата на отминалата грипна вълна намалява своя интензитет, вероятността от заразяване все още е напълно реална. Това се дължи на изменчивата природа на грипните вируси и на факта, че когато човек преболедува веднъж, не е „застрахован“ от повторно заразяване с вирус от друг тип или щам.

Превенция на грипа в 5 лесни и стъпки

Грипът (инфлуенца) е лесно преносимо вирусно заболяване, което поразява лигавиците на носа, гърлото, както и белите дробове. Обикновено стартира с треска и болки в мускулите, както и обща отпадналост, хрема, кашлица и болка в главата и гърлото.

След като грипът е толкова лесно преносим, превантивните мерки са от ключово значение за предпазване от заразяване.

Увеличете приема на протеин

Изследвания доказват, че хранителен режим, който лишава организма от достатъчно количество протеини, е възможно да отслаби имунната система. Затова ежедневно приемайте качествени източници на протеин, който помага на организма в борбата с вирусите.

Почистете работното си място

Всяка повърхност, която се докосва от десетки ръце ежедневно, е един от най-лесните начини за предаване на вируси и микроорганизми. Мишката и клавиатурата, както и служебния телефон, дръжките на вратите, бутоните на принтера и копирната машина са сред най-вероятните преносители на вредни и болестотворни бактерии в офиса. Редовното им почистване намалява вероятността от бързо разпространение. И не забравяйте, че риновирусите могат да живеят върху твърди повърхности до 48 часа!

Стимулирайте изпотяване

Ползите от потенето са много. Освен че се изхвърлят токсините от организма, чрез потене се извеждат и вредните болестотворни микроорганизми. Много подходящо е редовното посещение на сауна – особено за хората, които не обичат да се потят по обичайния начин – чрез интензивно физическо натоварване.

Предпазете се от хора, които имат симптоми на грип

Трудно човек може да избегне излизането на обществени места. В сезона на грипа това обаче е сериозна предпоставка за нежелано заразяване от непознат.
Когато сте сред много хора и някой срещу вас киха или кашля, забавете дишането и издишайте бавно, докато не се разминете с човека на поне 2 метра. Така се предотвратява вдишване на заразения въздух.

Иновативна комбинация от природни съставки за качествена имунопрофилактика

На фармацевтичния пазар се предлагат десетки продукти, които обещават подсилване на имунната система. Но сред тях се откроява един нов продукт, който се отличава със своята иновативна комбинация от високо ефективни природни съставки. Имунобор Протект/Imunobor® Protect, под формата на таблетки за смучене или дъвчене с приятен ягодов вкус, директно активира клетъчния и хуморалния имунитет, благодарение на висококачествен микронизиран Бета глюкан с 93% чистота, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина. Други предимства на продукта са, че е подходящ и за деца, и за възрастни, както и че осигурява локално противовъзпалително действие в устната кухина.

borola
Сподели.

Оставете коментар