След отпадане на някои от забраните, възниква въпросът какви мерки е необходимо да се спазват за предпазване от коронавирус при посещение на публични места. Нека видим какви са препоръките за безопасно нормализиране на социалния живот.

Насоки за предпазване от коронавирус при посещение на публични места

Ресторанти и кафенета

Носенето на предпазна маска е практически невъзможно при посещение на заведения за хранене и кафенета. Това, което можете да направите, за да се защитите, ако сте избрали да посетите заведение от този тип, е да изберете маса отвън. В момента, това е и единствената опция, която се предлага в ресторантите и кафенетата у нас. Уверете се, че се намирате поне на 2 метра разстояние от останалите посетители. Измийте старателно ръцете си преди и след хранене. Не се излагайте на риск от потенциално заразяване ако смятате, че персоналът на заведението не спазва задължителните мерки за сигурност.

Паркове и плажове

Няма по-добър начин за сваляне на натрупания стрес и подобряване на тонуса от разходките сред природата. Но нека и там продължат да се спазват мерките за предпазване от заразяване. Плажовете, парковете и местата за отдих са вече отворени за посещение. За да им се радвате без опасност от заразяване с коронавирус, спазвайте социална дистанция. Ако посетеното място е малко, има голямо струпване на хора и дистанцията е невъзможна, изберете друга локация. Избягвайте масовите спортове – те изискват близък контакт.

Градски транспорт

Много по-малко хора използваха градски транспорт по време на социалната изолация. След отпадане на някои от забраните, хората се завръщат по работните места, като им се налага да ползват превозно средство поне по 2 пъти дневно. Това значително увеличава риска от заразяване, тъй като спазването на дистанция в градския транспорт е практически невъзможно. Ако пътуването ви е наложително и няма друг начин, освен използване на градски транспорт, задължително носете предпазна маска. При възможност се старайте да спазвате дистанция от останалите пътници. Избягвайте ненужното докосване на някои повърхности и дезинфекцирайте ръцете си след слизане от превозното средство. Избягвайте пиковите часове. Ако се прикачвате на друго превозно средство за кратко разстояние, изберете опцията да вървите пеша до локацията.

Още една важна насока за предпазване от коронавирус

Отпадането на някои забрани не означава, че опасността от заразяване с коронавирус е отминала. Вирусът продължава да циркулира и единственият начин, по който можем да се защитим от него е да продължим да спазваме правилата.

Това, за което също е добре да помислим, е как да подготвим имунната система за завръщане към нормалното ежедневие. Социалната изолация се отрази негативно върху цялостното ни здравословно състояние. Имунитетът ни е отслабен, възможни са имунни сривове, които предразполагат към лесно заразяване. Смяната на сезоните също допринася за отслабване на имунната система, поради честите температурни промени, пролетната умора и атакуващите алергии. Решение за укрепване на имунитета за успешен преход от социална изолация към нормално ежедневие и предпазване от заразяване с все още циркулиращия коронавирус, предлага компания Борола. То представлява прием на комплекс от имуностимулатори Имунобор, разработени за деца и възрастни. Те осигуряват мощна подкрепа на защитните сили на организма. Приемът им е особено подходящ в текущата епидемична обстановка в страната.

Имуностимулаторите Имунобор са с изцяло природен произход, което ги прави високоефективни и напълно безопасни.

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x