Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ съветва всички хора да носят предпазна маска от текстил за защита и ограничаване разпространението на коронавируса. Отговорите на най-важните въпроси, свързани с текстилните маски, ще научите в редовете по-долу.

Защо се препоръчва носене именно на предпазна маска от текстил?

Маските от плат са за многократна употреба, като могат отново да се носят след изпиране. Те могат да бъдат закупени или изработени у дома от подръчни материали. Това значително ограничава огромния им недостиг в цял свят. По този начин медицински маски и респиратори ще има за борещите се на първа линия медицински лица, които са в най-висок риск от заразяване.

Защо е нужно да се носи защитна маска?

Последни проучвания показват, че хората, които са инфектирани, но не проявяват симптоми, също разпространяват заразата. Именно текстилните защитни маски са ефективно средство за предпазване от т.н. асимптомно заразяване и неволно разпространение на вируса.

Кога трябва да се носи предпазна маска?

Защитна маска е нужно да се носи на обществени места и при контакт с хора. Също е силно препоръчителна при невъзможност за спазване на социална дистанция. Предпазната маска не заменя мерките за предпазване и ограничаване на разпространението на заразата, а ги допълва.

Кой не бива да носи предпазна маска от текстил?

Текстилна защитна маска не бива да бъде поставяна на деца под 2-годишна възраст. Предпазни маски от плат не бива да носят и хората с дихателни проблеми, хора в безсъзнание или хора, които не са в състояние да премахнат маската без допълнителна помощ.

Какви други защитни мерки срещу коронавирус се препоръчват?

Към известните до момента мерки срещу коронавирус е удачно да бъде включена и имунната защита. Имунната система е естествената бариера на организма срещу атакуващите болестотворни микроорганизми. В тази връзка, за подсилване на защитните сили на организма се препоръчват природните имуностимулатори Имунобор. Те включват в състава си мощни натурални съставки за доказано ефективно и безвредно подсилване на имунитета. В условия на повишен риск от заболяване се препоръчва имунопрофилактика да се проведе от всички възрастови групи. Тя цели да укрепи здравето чрез:

  • обща имуномодулация с цялостен ефект срещу вируси и други патогени
  • блокиране на пътя на заразяване през устната кухина
  • набавяне на важни антивирусни вещества
  • антиоксидантна защита

Мощна защита срещу вируси

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x