В края на зимата несъмнено всеки от нас изпитва първите симптоми на настъпваща пролетна умора. Как да укрепим имунната система за ефективно справяне с изпитанието – научете в следващите редове.

Симптомите на пролетна умора са добре познати на всички

Може би няма човек, който да не е изпитвал пролетна умора. Лесна уморяемост, липса на енергия, главоболие и лошо настроение. Веднага става ясно, че проблемът е не какво да е, а характерната за този период пролетна умора. За да се адаптираме по-бързо към промените е необходимо да приложим само няколко много лесни метода.

Съвети за лесно справяне със симптомите на пролетна умора

Консумирайте колкото се може повече плодове и зеленчуци

След продължителната зима, организмът ни се нуждае от тях повече от всякога. Освен жизнено необходими витамини и минерали, те са източник и на много антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали.

Увеличете приема на вода

Широко известни са добрите ползи за организма от пиене на достатъчно количество вода. Наред с всички благоприятни ефекти върху кожата, сърдечно-съдовата и храносмилателната система, водата спомага и за прочистване на организма от натрупаните токсини.

Излизайте по-често сред природата

Чистият въздух е един от незаменимите фактори, отговорни за доброто здраве. През свободното си време се опитайте да прекарвате по-малко време пред компютъра и повече навън. Излетите сред природата определено ще ви се отразят тонизиращо. Чистият въздух, съчетан с движение, е прекрасна комбинация за добро здраве.

Наспивайте се добре – няма по-ценно лекарство от съня

Много често през пролетта, поради удължаване на светлинния ден и смяна на часовото време, се наблюдават и т.н. циркадианни разтройства. Това са вид разтройства на съня, при които се нарушава продължителността, честотата и неговото качеството.

Нарушеният сън предразполага към различни проблеми и ни прави по-податливи към простуда и грип. Доказано е, че за да се чувстваме бодри и отпочинали са ни необходими поне 8 часа сън.

Съвременни проучвания в тази насока са довели и до друг извод, а именно, че дълбокият сън способства за засилване на т.н. имунна памет

Имунната система притежава уникална способност да развива имунна памет. Това означава, че тя възприема и съхранява имунна информация, получена при първа среща на организма с даден агент. Благодарение на имунната памет, времето за проявяване на всички следващи отговори срещу действал веднъж агент, се съкращава значително.

Според учените, качественият сън съдейства за подобряване дейността на имунните клетки в степен, съпоставима с ефекта от приложението на ваксини. Всичко това показва, че недоспиването може да доведе до сериозни рискове за здравето, породени от сриване дейността на имунната система.

В бъдеще предстоят още допълнителни проучвания за установяване на връзката между неврологичните и имунологичните процеси, които сънят стимулира.

Добрата новина е, че има и друг ефективен начин за поддържане на имунната памет и засилване на имунитета – прием на имуностимулатори. Те активират имунната система и допринасят за успешното справяне на организма с пролетната умора.

Здравата имунна система побеждава симптомите на пролетна умора

Обърнете сериозно внимание на имунната си система – през зимата организмът е подложен на непрекъснати атаки от страна на различни бактерии и вируси. Имунната ни система през този период работи на максимални обороти и изчерпва своя ресурс от защитни механизми. Освен това, приемът на медикаменти и стресът също имат неблагоприятно въздействие върху имунитета. Сега е моментът да помогнете на имунната си система да се възстанови, за да ви служи вярно и занапред. Продуктите от фамилия Имунобор са чудесен избор и с доказано благоприятен ефект. Благодарение на съдържащите се в тях съставки от природата, имунната ви система ще се активира отново и пролетната умора бързо ще изчезне. Най-ефективният природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие е бета глюкан. Той е активно вещество в състава на много продукти от фамилия Имунобор, превръщайки ги в незаменими природни средства, стимулиращи имунитета на деца и възрастни.

Ефектът от имуностимулаторите е още по-голям, ако са комбинирани с антиоксиданти

Природният продукт Оксибор Форте/Oxybor Forte е широкоспектърна мощна комбинация от антиоксиданти, осигуряваща пълна защита на организма срещу свободните радикали. Продуктът подобрява значително умствената способност и се справя успешно с физическата и психическата умора. Овен витамин А, С и Е, Оксибор Форте съдържа още проантоцианидин, селен, цинк, мед, магнезии, манган, коензим Q10. Всички те имат важна роля за поддържане на доброто здраве.

Оксибор Форте е подходящ за прием при стрес и изтощение, за добро функциониране на имунната система, възстановяване на организма след простуда и грип, умствена и физическа умора. Приема се по 1 таблетка сутрин, след хранене.

borola
Сподели.

Коментари

avatar