През настоящия есенно-зимен период обменът на вируси в училищата и детските градини е интензивен и вече са налице първи симптоми на настинка при деца. В какво се изразяват те и как да се овладеят – за това ще говорим в настоящата статия.

Първи симптоми на настинка при деца

Детската настинка се проявява чрез следните симптоми:

  • кихане – защитен механизъм на дихателните пътища, чрез който тялото се опитва са „изхвърли“ причинителя на настинка
  • обилно отделяне на прозрачен секрет от носа (ринорея), който след известно време се сгъстява и придобива жълто-зелен оттенък
  • запушване на носа – принуждава децата да поемат въздух през устата, което може да доведе до възпаление на гърлото и сливиците
  • в редки случаи – висока температура

Обикновено симптомите отшумяват след седмица.

Овладяване на първи симптоми на настинка при деца

Промивки на носа

Промиването на носа с физиологичен разтвор или вода с морска сол е изключително полезна процедура. Чрез нея родителите могат да премахнат секретите и да улеснят дишането на малчугана.

Назална аспирация

Употребата на аспиратор за нос се препоръчва за премахване на секретите от носа на най-малките. Процедурата не е от най-приятните за мъниците, но определено носи облекчение.

Разходка

Ако децата нямат температура и не кашлят, разходката на открито ще им помогне да преборят по-бързо настинката. Не бива да се забравя, че те трябва да са добре облечени, когато излизат навън.

Топъл душ или вана

Докато са под душа или във ваната, малчуганите дишат водни пари. Това влияе положително на носната лигавица, подпомага отхрачването на жилавия секрет и улеснява дишането.

Овлажняване на въздуха

Поддържането на оптимална влажност на въздуха (около 30% през есенно-зимния период) помага на децата по-бързо да се справят със симптомите на настинка. За целта може да се разчита на овлажнител за въздух.

Повече течности

Препоръчително е настиналите деца да приемат повече течности. За предпочитане е да пият вода, чайове и прясно изцедени сокове, богати на витамин C.

Осигуряване на висококачествени имуностимулатори – най-важната стъпка, която родителите трябва да предприемат при първи симптоми на настинка при деца

Ние от екипа на програма Имунитет горещо препоръчваме на родителите, чиито деца са попаднали в плен на настинка, да им осигурят прием на Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив растителни капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps.

Сиропната форма на Имунобор Кидс Актив е предназначена за деца до 8 години, а капсулната – за деца в училищна възраст. Благодарение на рационалния си състав тези 100% природни продукти подпомагат детския имунитет в борбата с вирусите, причинители на настинка. Приемани според предписанието, те допринасят за лесното преодоляване на първите симптоми на настинка, съкращават периода на боледуване и предпазват от усложнения.

Освен че са ефективни, Имунобор Кидс Актив сироп и капсули са напълно безопасни. Имат отлична поносимост и са лесни и удобни за прием.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x