Есенният хлад и дъжд водят със себе си класическите респираторни заболявания, чиито основни жертви са малчуганите. Ето защо родителите своевременно трябва да предприемат адекватни мерки, за да опазят здравето на своите наследници. Нека видим кои са доказали своята ефективност във времето.

Изпитани начини за предпазване на мъниците от респираторни заболявания през есента

Мисията по предотвратяване на респираторни заболявания при децата може да бъде успешно изпълнена, ако родителите:

1. Следят зорко за спазването на хигиенните норми. Мъниците трябва да измиват старателно ръцете си с вода и измиващо средство с антибактериално действие особено преди хранене. Така се ограничава разпространението на болестотворните микроорганизми, причинители на респираторни заболявания. Ако няма налични вода и сапун, децата винаги могат да използват дезинфектант за ръце.

2. Осигурят на малчуганите санитарна маска за лице. Покривайки устата и носа на детето, тя действа като своеобразен предпазен шлем срещу инфекциозните агенти. За да е ефективна обаче, трябва да се подменя често.

3. Не водят детето на места, където има струпване на много хора.

4. Проветряват често обитаваните помещения в дома и в частност детската стая.

5. Избягват резките промени в атмосферното налягане и драстичната смяна на климата.

6. Съставят здравословно детско меню, в което да присъстват храни с имуностимулиращо действие. Особено важно е малчуганите да консумират източници на витамин C. Този мощен антиоксидант повишава активността на имунните клетки, които дейно участват в защитата на организма срещу вирусите, които причиняват респираторни заболявания.

7. Обличат детето в дрехи, които са съобразени с метеорологичните условия. Препоръчително е в непостоянното есенно време да прилагат метода на обличане чрез напластяване. Това позволява на малчугана да премахне някой от слоевете дрехи, когато му стане горещо, и да добави нов слой, щом навън застудее.

8. Поддържат оптимална температура (около 23-24 градуса) и влажност (между 40-60%) на въздуха у дома.

9. Дават качествен имуностимулатор, за да повишават устойчивостта на детския организъм срещу патогените.

Природно средство с доказан ефект срещу респираторни заболявания при децата

Специалистите от програма Имунитет съветват родителите да осигурят на своите наследници надеждния имуностимулатор Имунобор Кидс/Imunobor® Kids. Този природен дар е разработен с нежна грижа специално за детската имунна система. Предлага се под формата на сироп с приятен вкус на натурални диви ягоди, предназначен за най-малките, и капсули – за децата в училищна възраст.

Имунобор Кидс сироп съдържа високопречистен микронизиран Бета-глюкан 93%, а Имунобор Кидс капсули – Бета Глюкан и Ехинацея. И двата продукта са подходящи за имунопрофилактика и са доказали своята ефективност в дългата клинична практика. Действайки в пълен синхрон и допълвайки взаимно своето действие, активните вещества повишават естествените защитни сили на детския организъм и държат надалече причинителите на респираторни заболявания. Имунобор Кидс сироп и капсули е изключително подходящ за прием от малчугани, които боледуват често или са преминали антибиотична терапия. За постигане на оптимално резултати се препоръчва продуктът да се използва продължително време. Дълговременната употреба не крие риск за здравето на децата поради изцяло природния произход на съставите.

borola
Сподели.

Коментари

avatar