Според педиатрите риновирусните инфекции се наблюдават главно през пролетта и есента въпреки, че не е изключено те да се появят и през останалото време на годината. Децата, които са най-податливи на този тип инфекции са тези на възраст до 2 години. Предаването на вируса се осъществява основно по въздушно-капков път (кихане, кашляне), както и чрез докосване до заразени повърхности като играчките, с които играят и други деца.

Инкубационният период, през който се появяват характерните симптоми на риновирусната инфекция е не по-дълъг от 2-3 дни, а самото заболяване трае около една – две седмици. При заразяване на детето с риновирус обикновено се наблюдават същите симптоми, които са типични за настинките – болки в гърлото, кашлица, хрема, инфекция на ушите и др.

Един от най-характерните симптоми на риновирусните инфекции е непрекъснато течащия нос. Първоначално секретът е прозрачен и воднист, а впоследствие се сгъстява и придобива жълт, зеленикав, кафеникав или сивкав цвят. Това е един от признаците за влошаване на заболяването. Други прояви може да бъдат болки в мускулите и главата, което се манифестира с раздразнително поведение, вялост и отпуснатост на малчугана. Детето също така може да има понижен апетит, както и повишена температура – между 38 и 39 С.

При малките деца риновирусните инфекции често може да причинят усложнения като бронхит и пневмония, придружено от трудности при дишането и кашлица.

За да не се стигне до усложнение на заболяването и за съкращаване на времето на боледуване педиатрите препоръчват употребата на Имунобор Кидс Актив Сироп още при първи симптоми на риновирусна инфекция. Съдържащите се в Имунобор Кидс Актив Сироп микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин С (L – аскорбинова киселина) помагат на организма бързо, още в началната фаза на заболяването, да се пребори с навлязлите в организма вируси.

Приемът на природния продукт повишава активността на всички видове имунни клетки, които обезвреждат болестотворните агенти.

borola
Сподели.

Коментари

avatar