Преходът от месец август към месец септември поставя на сериозно изпитание детската имунна система. Тръгването на училище гарантира близки контакти с редица вируси и бактерии, пренасяни от другите деца, а единственият фактор, който може да гарантира защита от тях е подготвеният и силен имунитет.
И докато подготовката за първия учебен ден е основна задача за децата, то основна цел на родителите в настоящия период е да подсигурят именно силата на детския имунитет.

Силен имунитет при децата – ето как…

От първостепенна важност за подсилване на детския имунитет преди тръгване на училище е да се адаптират няколко особености в начина на живот на детето. Те са свързани с:

  • Повишаване приема на пресни сезонни плодове и зеленчуци. Краят на лятото предлага най-голямото годишно разнообразие от богати източници на витамини, микроелементи и мощни антиоксиданти, важни за силния имунитет на детето.
  • Навременно лягане за осигуряване на достатъчно дълъг сън. През лятната ваканция режимът на съня на децата често остава на заден план. През почивните дни последствията от недоспиването не се усещат видимо, но с повишения стрес след тръгване на училище те неминуемо ще се отразят на силата на имунитета. Пълноценният сън е сред водещите фактори за осигуряване на силен имунитет.
  • Повече време на открито. Игрите навън също укрепват имунитета и последните почивни дни трябва да се използват пълноценно в тази насока. Играейки навън детето ще позволи на имунната си система да се срещне с повечето от сезонните болестотворни агенти, срещу които ще си изгради силна защита. Така имунитетът на детето ще бъде подготвен за срещата с по-голямо количество от тях при контакт с боледуващи съученици.
  • Пряко подсилване на имунитета на детето. Приемът на природни имуностимулатори е най-ефикасното средство за бързо изграждане на силен имунитет преди тръгване на училище. В тази връзка екипът на програма Имунитет предлага природните продукти за деца от серия Имунобор Кидс/Imunobor® Kids. Продуктите са разработени в 2 форми – капсули за деца в училищна възраст и сироп за децата, които тръгват на ясла или детска градина.

Приемът на продуктите Имунобор Кидс пряко подсилва детския имунитет благодарение на единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие – бета глюкан. Освен за засилване на имунитета бета глюканът помага и за намаляване на алергичната нагласа и профилактика на алергиите – един от основните здравословни проблеми в детска възраст.

Комбинирането на четирите предложени мерки е мощно оръжие за осигуряване на силен имунитет за всяко дете непосредствено преди първия учебен ден.

borola
Сподели.

Оставете коментар