Традиционно в началото на пролетта повечето хора имат по-слаба имунна система. Причините за това са изчерпаните запаси от витамини и минерали след края на зимата и… прекомерната консумация на захар. Последното става ясно след изследване, проведено още през 70-те години. Ще научим повече за него в следващите редове.

Учените са категорични: Прекомерната консумация на захар води до слаба имунна система!

Както вече стана ясно, през 1973 г. са представени доказателства, че консумацията на бяла захар отслабва имунната система. Данните са публикувани в Американския журнал за клинично хранене (The American Journal of Clinical Nutrition). За да достигнат до заключението за негативния ефект на захарта върху имунитета, авторите на изследването вземат венозна кръв от хора, консумирали на гладно глюкоза, захароза, фруктоза, сок от портокал и мед. Впоследствие заразяват взетите проби с един от основните причинители на много инфекции Стафилококус епидермидис (Staphylococcus epidermidis). След около 1 час неутрофилните левкоцити (главните агенти на имунния отговор) започват да действат. Сравнителният анализ на резултатите показва, че пробите с глюкоза, фруктоза, мед и сок са с висок имунен отговор, а тези със захароза – с нисък. Оттук учените заключават, че хората, които наблягат на консумацията на захар, имат по-слаба имунна система и са по-податливи на заболявания.

Изпитани начини, по които любителите на сладко със слаба имунна система да укрепят защитните сили на организма

Без храни с добавена захар

Избягването или отказът от хранителни продукти, съдържащи бяла захар е сред най-сигурните начини за повишаване на имунитета и възвръщане на ефективността на функциите му.

Безопасни заместители на захарта

Кафявата захар, медът, стевията и кленовият сироп са отлични заместители на захарта. Те са известни с многобройните си здравословни свойства. Напълно безопасни подсладители са на готовите ястия и напитки и не вредят на имунитета.

В краен случай – сушени плодове

Когато апетитът за сладки храни е непреодолим на помощ идват сушените плодове. Кайсиите, фурмите и стафидите моментално утоляват глада за сладко, без да потискат функциите на имунната система.

Идеалното природно средство при слаба имунна система

Специалистите от програма Имунитет препоръчват на хората със слаба имунна система да се доверят на Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300. Този мощен имуностимулатор доказано укрепва имунитета при склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Мощното му имуностимулиращо действие се дължи на оптималното количество Бета Глюкан в състава му. Попадайки в организма, този естествен полизахарид не само засилва синтеза на имунни клетки, а и стимулира тяхната активност. В резултат те противодействат по-ефективно на патогените.

Освен че е ефективен, Имунобор Бета Глюкан 300 е напълно безопасен. Той е 100% натурален продукт и не предизвиква нежелани ефекти.

Всички природни продукти за деца и възрастни от фамилия Имунобор може да разгледате тук.

borola
Сподели.

Коментари

avatar