Ако се чудите дали интензивният спорт помага или вреди на нашия имунитет, тази статия е точно за вас! В нея ще откриете интересно изследване, което ще отговори на любопитния въпрос.

Влияние на интензивния спорт върху нашия имунитет

Учени провеждат изследване, за да изяснят влиянието на екстремните физически упражнения върху имунната система. Участниците в проучването, които са професионални спортисти, са помолени да тренират интензивно. Изследователите тестват тяхната кръв и урина непосредствено преди и след тренировката. Целта им е да открият евентуални промени в компонентите на имунната система. Резултатите от сравнителния анализ показват промени в стойностите на имунорегулиращите протеини (цитокини), белите кръвни клетки и определени антитела. Членовете на научния екип обаче все още не знаят за добро или за лошо са тези промени. Не е ясно, например, как увеличаването на имунорегулиращите протеини въздейства върху силата на имунния отговор. Неизвестно е още дали общото увеличение на белите кръвни клетки има положително или отрицателно влияние върху имунитета.

Възможност изследователите да установят въздействието на интензивния спорт върху имунитета

Възможно е изследователите да получат отговор на въпроса дали екстремните физически упражнения помагат да се подобри имунитета, като се възползват от изследванията на човешкия геном. Така например, микросегмент на ДНК с позната последователност или „генни чипове“, въз основа на човешкия геном, позволяват на учените да разглеждат едновременно начините, по които хиляди генни последователности се включват или изключват в отговор на специфичните физиологични условия.

Въздействие на умерения спорт върху нашия имунитет

Влиянието на интензивният спорт върху имунитета все още не е известно. Със сигурност обаче се знае, че умерените физически упражнения допринасят за по-силна и здрава имунна система. Те подпомагат кръвообращението, в резултат на което имунните клетки и другите компоненти на имунната система се движат свободно из тялото и вършат ефективно своята работата.

Усилване на ефекта от умерения спорт

Ние от екипа на програма Имунитет ви приканваме да усилите благотворния ефект на умерения спорт върху имунитета с помощта на Имунобор/Imunobor®. Този мощен имуностимулатор от продуктовата линия Имунобор е специално предназначен за укрепване на естествените защитни сили при възрастните. Имуностимулиращите свойства на продукта се дължат на рационалната комбинация от екстракти от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате. Съставките взаимно допълват и усилват своето действие.

Приеман редовно и според предписанието, Имунобор повишава броя и активността на макрофагите – бели кръвни клетки, които имат ключова роля в борбата с инфекциите. Регулира производството на цитокини – молекули, контролиращи възпалението и имунните реакции. Активира хуморалния и клетъчния имунитет. Стимулира синтеза на имуноглобулини.

Имунобор е не само ефективен, но и напълно безопасен. Има отлична поносимост. Подходящ е за дълговременна употреба.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x