Пролетната умора е едно от най-отчетливите проявления на нуждата от засилване на имунитета през пролетта. Общата отпадналост и липсата на тонус в края на зимата обясняват защо в началото на пролетта сме податливи на често боледуване, алергични реакции и др. Мерките за засилване на имунитета са ключово оръжие срещу пролетната умора. Вече е доказано, че пълноценният сън помага в тази насока, защото имунната система буквално се рестартира докато спим.

Пълноценен сън срещу пролетна умора

Ролята на съня като имуностимулатор, помагащ срещу пролетна умора, е доказана със специализирани лабораторни тестове. Те са проведени от научен екип към Американския национален институт по алергични и инфекциозни заболявания.

Проследени са 14 двойки близнаци на средна възраст 25 години, в добро общо здравословно състояние. Целта е да се гарантира максимална близост между проследяваните пациенти с цел максимална достоверност на резултатите. Единият представител от всяка двойка близнаци доброволно е лишаван от пълноценен сън в продължение на няколко дни, а другият е спял нормално. Взимани са кръвни проби денем и нощем за установяване броя на Т-лимфоцитите – ключов показател за активността на имунната система.

При тези от изследваните близнаци, които са получавали необходимото количество сън, са установени ниски стойности на Т-лимфоцитите в кръвта по време на сън. Според американския научен екип това се дължи на факта, че повечето лимфоцити нощем мигрират към лимфните съдове, където преминават през процеси на диференциация и доузряване, а увредените от тях се унищожават. Процесът се означава като “естествено рестартиране на имунната система по време на сън”. Той е от ключово значение както за поддържане активността на придобития имунитет, така и за цялостния тонус на организма. Затова пълноценният сън се разглежда като естествен имуностимулатор, с особена значимост срещу пролетна умора.

Допълнително засилване на имунитета срещу пролетна умора

Екипът на програма Имунитет потвърждава нуждата от пълноценен сън като средство за профилактика на пролетната умора. В допълнение предлагаме и доказано ефективни средства за засилване на имунитета и тонизиране на организма срещу пролетна умора. Това са продуктите от фамилия Имунобор.

Идеално средство за тонизиране на организма, профилактика и овладяване на пролетната умора е Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп (за бебета) и капсули (за деца в училищна възраст). При възрастни може да се разчита на рационалната комбинация от 4 природни съставки на Имунобор/Imunobor®.

Пълноценният сън в комбинация с природните имуностимулатори от фамилия Имунобор може да подсигурят всичко необходимо на организма за ефективна борба срещу пролетната умора.

borola
Сподели.

Коментари

avatar