Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват да се носи текстилна предпазна маска за лице срещу коронавирус. Повече за използването на въпросната маска, която всеки може да си направи вкъщи, можете да научите в следващите редове.

Препоръки на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията относно носенето на текстилна предпазна маска за лице

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията съветват хората да носят текстилна маска за лице в хранителни магазини и аптеки. Причината е, че на тези обществени места по-трудно се спазват мерките за социално дистанциране. Препоръката важи с още по-голяма сила за най-засегнатите от пандемията райони.

Специалистите са категорични, че носенето на текстилна маска е ефективен начин за предпазване от заразяване и забавяне на разпространението на вируса. С оглед на това те препоръчват използването на маска от плат като допълнителна доброволна мярка за обществено здраве.

Експертите обръщат внимание, че текстилна маска не бива да носят децата под 2-годишна възраст, страдащите от респираторни заболявания, хора в безсъзнание или такива, които не могат я свалят, без чужда помощ.

Специалистите дебело подчертават, че текстилните маски не са медицински изделия. Тези лични предпазни средства обаче са добра алтернатива на медицинските маски, от които се нуждаят най-много медицинските лица на първа линия в борбата с коронавируса.

Основни правила за правилно използване на текстилна предпазна маска за лице

Експертите са категорични, че трябва да се познават някои основни правила, за да са наистина ефективни маските от плат.

Текстилната маска не бива да се носи продължително време. Нужно е след употреба и преди повторно носене да се пере при температура над 60 градуса. Желателно е да се суши в сушилня или да се глади, за да се гарантира дезинфекцията ѝ. Необходимо е при сваляне да се хване в задната част – за връзките или ластика. Така се избягва докосването на лицето. След това ръцете веднага трябва да се измият или да се почистят с дезинфектант с високо съдържание на спирт.

Освен носене на текстилна предпазна маска за лице е добре да се подсили и имунитетът

Ние от екипа на компания „Борола“, компания лидер в областта на здравеопазването, припомняме, че подсилването на имунната система е не по-малко важно от носенето на предпазна маска. За укрепване на естествените защитни сили на организма предлагаме следите решения:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор са с добре проучен състав и доказан ефект. Безопасни са и имат отлична поносимост. Могат да се поръчат онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x