Факт е, че жените много по-често страдат от уринарни инфекции в сравнение с мъжете. Оказва се обаче, че след 50-годишна възраст вероятността от развитие на уринарни инфекции при мъжете значително нараства. Този факт е напълно логичен с оглед на възрастово обоснованите промени в мъжкия организъм. В подкрепа на всички мъже с уринарни проблеми, екипът на програма Имунитет ще представи най-честите форми на уроинфекция при мъже, симптомите, с които се проявяват и методите за лечението им.

Уринарни инфекции при мъжете – причини и симптоми

Причини. Основната причина за развитие на уринарна инфекция е навлизането на бактерии от вида Ешерихия коли към уретрата или пикочния мехур. В тези ситуации се развива съответно уретрит или цистит – двете най-чести форми на уринарна инфекция. По-дългата уретра при мъжете в сравнение с жените дава чисто анатомично обяснение защо уринарните инфекции при мъжете са по-редки – бактериите трябва да извървят много по-дълъг път, за да провокират уроинфекция.

При мъжете над 50-годишна възраст много често се наблюдава естествено уголемяване на простатата, която притиска уретрата, блокира пътя на урината и тя се задържа дълго време в пикочния мехур. Задържането на урината в мехура е втората по важност причина за развитие на уринарни инфекции при мъжете. Именно тази особеност обяснява повишения риск от подобни състояния при мъже над средна възраст.

Третата най-честа причина за уроинфекция при мъжете е поставянето на катетър. Дори най-малкото раздразнение на лигавицата на уретрата в тези случаи може да провокира инфектирането й.

Симптоми. Най-характерните симптоми на уринарни инфекции при мъжете включват:

  • болка и парене при уриниране (при уретрит)
  • болки ниско в коремната област (при цистит)
  • чести позиви за уриниране
  • помътняване на урината
  • висока температура (по-рядко)

Лечение на уринарни инфекции при мъжете

Цистит, уретрит и други форми на уринарни инфекции при мъжете се диагностицират най-лесно с бактериален анализ на проба от урината и откриване на E.coli бактерии в нея. Най-ефективният метод за лечение включва приема на антибиотици. Екипът на програма Имунитет предлага ефективен алтернативен метод за допълващо или самостоятелно лечение на уринарните инфекции при мъжете.

Доказано е, че екстрактът от Американска червена боровинка повлиява благоприятно уроинфекции от всякакъв тип, благодарение на високото количество проантоцианидин в него. Програма Имунитет предлага природните продукти Имунобор Уро/Imunobor® Uro и Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut като ефикасно средство за овладяване на уринарните инфекции при мъжете. Двата продукта съдържат висококачествен стандартизиран екстракт от Американска червена боровинка с оптимално съдържание на проантоцианидин.

Имунобор Уро Акут е подходящ при остри уринарни инфекции, след катетеризация или други манипулации и бременност, а Имунобор Уро – хронични инфекции на пикочните пътища , асимптомна бактериурия, заедно с уроантибиотик и за профилактика на рецидив.

borola
Сподели.

Оставете коментар