Статистиката показва, че много малчугани стават „жертва“ на уроинфекции през летните месеци. Момичетата по природа са по-уязвими от момчетата на проникването на основния причинител на възпалението – бактерията Ешерихия коли (E.coli), в пикочния мехур. За щастие обаче и те могат да устоят на атаката на патогенния микроорганизъм. Разберете как в настоящата статия!

Изпитани мерки срещу уроинфекции при децата през най-горещия сезон от годината

Поддържане на правилна интимна хигиена

Високата лична хигиена е мощно оръжие срещу уроинфекциите през лятото. Ето защо родителите трябва да са особено бдителни за спазването й от децата. От съществено значение е да ги приучат ежедневно да измиват гениталната област. Правилната грижа изисква да използват мек неутрален сапун. Особено важно е момиченцата да го нанасят в посока отпред-назад, тъй като така се предотвратява пренасянето на бактерията Ешерихия коли от ануса към влагалището. Измиването и подсушаването на половите органи отново трябва да става в същата посока.

Носене на дрехи и бельо от естествена материя

Препоръчително е дрехите, които са в пряк контакт с деликатната детска кожа, да са направени от органични материали като памук, коноп и соеви влакна. Те позволяват на тялото да „диша“ и способстват за премахване на излишната влажност в интимната зона – основен провокиращ фактор на уроинфекции при момиченцата през лятото.

Прием на много течности

Поддържането на оптимален воден баланс в детския организъм е ключов фактор за предотвратяване на уроинфекции през настоящия сезон. Когато малчуганите си набавят достатъчно количество течности през деня, те уринират по-често и така изхвърлят бактериите, причинители на уринарни инфекции, от пикочния мехур. Добре е освен вода да приемат сок от диня и червени боровинки поради силно изявения им диуретичен ефект.

Честа смяна на банския костюм

Продължителното стоене с мокър бански води до повишаване на температурата и влажността в интимната област при децата и създава идеална среда за развитие на бактерията Ешерихия коли. Поради това специалистите съветват плувният костюм да се сменя често. В идеалния случай преобличането трябва да става след всяко влизане във водата.

Редовно уриниране

Улисани в игри, децата често забравят да ходят до тоалетна през лятото. Задържането на урина е предпоставка за развитие на уроинфекция. Рискът може да се намали осезаемо, ако родителите насърчават малчуганите да уринират на всеки 2 часа.

Най-ефективното природно средство срещу уроинфекции

Ако все пак упоритата бактерия Ешерихия коли застигне малчугана, ние от екипа на програма Имунитет съветваме родителите бързо да й противодействат с помощта на Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Acut. Способността на този изцяло природен продукт да спира победния ход на уропатогените се дължи на високо пречистения стандартизиран екстракт от плодовете на американска червена боровинка. Изключително богат на проантоцианидини тип А (PAC), извлекът активно подпомага пикочните пътища. Приемът на Имунобор Уро Акут спира растежа на болестотворните микроорганизми в урината, не позволява на патогените да се прикрепват към лигавицата на пикочния мехур и способства изхвърлянето им от тялото. В резултат от благоприятния му ефект върху отделителната система възпалението изчезва, а от болката не остава и следа.
Имунобор Уро Акут има изключително висок профил на безопасност, удобен прием и не крие риск за детското здраве.

borola
Сподели.

Коментари

avatar