Сред целите на програма Имунитет е да подчертае нуждата от целогодишно поддържане на силен имунитет и при деца, и при възрастни. В края на лятото темата е по-актуална от всякога. След като разгледахме въпроса за осигуряването на качествена имунопрофилактика при децата, в тази публикация ще подчертаем нуждата от сезонна имунопрофилактика и при зрелите хора. Ще посочим при кои възрастни профилактичните мерки за засилване на имунитета се считат за задължителни. Ще предложим и ефективна, позната от древността комбинация от природни съставки с доказан имуностимулиращ ефект.

Сезонна имунопрофилактика – защо не бива да се пренебрегва и при възрастните?

Децата са основните потърпевши в периода на бум на вирусните инфекции през есента и зимата. Този факт насочва вниманието към мерките за подсилване на детския имунитет. Такива мерки обаче са нужни и при възрастните. Ако масовите събирания на децата допринасят за бързото разпространение на инфекциите сред тях, то и при възрастните са налице редица фактори, които отслабват имунитета и улесняват заразяването с инфекциозно заболяване.
Изменчивостта на вирусите и ежегодната поява на нови и мутирали щамове не позволява да се разчита на изградения имунитет след преболедуване от вирусна инфекция. Това е още една причина дори “калената в битки” имунна система на възрастните да се нуждае от подкрепа в периода преди очаквания бум на вирусни заболявания.

При кои групи хора нуждата от сезонна имунопрофилактика е най-висока и на какво може да разчитате?

Може да се обособят няколко групи възрастни хора, които най-силно се нуждаят от стимулиране на имунната система преди есенно-зимния период. Това са:

  • предразположените към често боледуване
  • хората с установено бактериално носителство
  • подлагалите се на антибиотично лечение през лятото
  • родителите на деца в училищна и предучилищна възраст
  • работещите в близък контакт с големи групи хора

По една или друга причина хората от посочените групи са най-застрашени от вирусни, бактериални и гъбични инфекции и техните усложнения. Рискът е най-сериозен именно през есента и зимата, а краят на лятото е най-удачният момент да се предприемат мерки за намаляване на този риск.

За тази цел програма Имунитет насочва вниманието към подсилването на имунитета с напълно природни имуностимулатори. Комбинацията от по деарко (мравчено дърво), котешки нокът, мака и мате е мощно и познато от древността средство за стимулиране на имунната система при възрастните. Тези четири съставки се съдържат в природния продукт Имунобор/Imunobor®. Благодарение на уникалния си състав Имунобор се ползва успешно за имунопрофилактика при възрастни и помага на организма сам да се пребори с болестите.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Оставете коментар