С приближаване на есента хората с хронични респираторни заболявания (астма, бронхит, хронична обструктивна белодробна болест (ХООБ), алергичен ринит, професионални белодробни заболявания и др.) трябва да предприемат мерки за предпазване на здравето. В какво се състои профилактиката четете в следващите редове.

Стратегии за профилактика на хронични респираторни заболявания

Миене на ръцете

Спазването на този хигиенен навик, който се усвоява в най-ранно детство, помага на хората хронични респираторни заболявания да си осигурят защита срещи болестотворни микроорганизми. Добре е ръцете да се мият често и старателно с подходящо антибактериално измивно средство. Препоръчително е да се търка между пръстите и около ноктите. В случай че не са налични сапун и течаща вода, антибактериалните гелове също вършат чудесна работа.

Достатъчно сън – важно условие за профилактика на хронични респираторни заболявания

Качественият сън е в основата на добрия имунитет. Оттук идва и необходимостта хората с хронични респираторни заболявания да си набавят достатъчно количество сън – около 7-8 часа на денонощие.

Да не се докосва лицето

Страдащите от хронични респираторни заболявания не бива да докосват очите, устата и носа с ръце. В противен случай се излагат на риск от заразяване с респираторен вирус.

Поддържане на добри навици

Освен спазване на висока лична хигиена и осигуряване на достатъчно количество сън хората с хронични дихателни заболявания трябва да поддържат добра физическа активност, да контролират стреса и да се хидратират качествено. Изграждането на тези полезни навици е от съществено значение за силния имунитет и доброто здраве.

Без размяна на вещи

За да намалят риска от заразяване, страдащите от хронични дихателни заболявания не бива да споделят вещите за лична употреба (посуда, бельо, хавлии) с други хора, пък било то и най-близките им.

Дезинфекция на предмети и повърхности

Чистотата е здраве! В този ред на мисли е изключително важно да се отдели специално внимание на почистването с антибактериален препарат на плотове, брави, компютърни клавиатури и други предмети за общо ползване, които са източник на зараза.

„Не“ на цигарите и цигарения дим

Тютюнопушенето и излагането на тютюнев дим отслабва имунната система. Именно поради това трябва да се избягват от хората с хронични респираторни заболявания.

Най-сигурната защита срещу хронични респираторни заболявания

Доказаните специалисти от програма Имунитет препоръчват на пациентите с хронични дихателни заболявания да усилят ефекта от профилактичните мерки с приема на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Този доказан природен продукт представлява комбинация от високостандартизирани и пречистени екстракти от Ехинацея и Котешки нокът. Съставките са естествени имуностимулатори с доказан от векове ефект. Повишават броя и активността на макрофагите и останалите клетки, които участват в имунната защита. Повишават локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Имат директно антимикробно действие. Всичко това превръща Имунобор Бронхо в идеалното природно средство за профилактика на хронични дихателни инфекции.

Имунобор Бронхо е напълно безопасен и има отлична поносимост. Приема се по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият прием продължава 12 седмици.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x