Поради резките промени на температурата на околната среда е важно да се вземат мерки за профилактика на цистит през пролетта. В какво се състоят те предстои да научите в следващите редове.

Най-ефективните начини за профилактика на цистит

Отлична интимна хигиена

Поддържането на гениталната област чиста и суха значително намалява опасността от инфекции на пикочните пътища като цистит. Препоръчително е интимната област да се почиства с подходящо интимно средство. Обилното изплакване с вода и подсушаването с чиста кърпа са финалния акорд на процедурата. Тук отваряме една скоба, за да припомним на жените, че трябва да измиват гениталиите отпред назад. Единствено така могат да предотвратят пренасянето на бактерии от ануса във влагалището.

Редовно уриниране

Може да звучи очевидно, но урината не трябва да се задържа. Освен че причинява дискомфорт, стискането по малка нужда може да доведе до цистит. Причината за това е, че се създава идеална среда за развитие и размножаване на бактериите, причиняващи възпаление на пикочния мехур. От голямо значение и за мъжете, и за жените е да уринират след сексуален контакт. По този начин патогените се отмиват от пикочния канал.

Оптимална хидратация за ефективна профилактика на цистит

Поддържането на оптимален воден баланс в организма е ключов фактор за предпазване от цистит. Ето защо е нужно да се приема достатъчно вода. Определянето на дневната норма от живителната течност е лесно като детска игра с помощта на водните калкулаторите в интернет. Важно е да се помни, че колкото повече вода се приема, толкова по-лесно бактериите се извеждат от пикочния мехур.

Консумиране на червени боровинки

Според редица изследвания червените боровинки са ефективни в профилакитката на цистит. Тези малки плодчета имат мощно антибактериално и противовъзпалително действие и не позволяват на бактериите да се прикрепят към стените на пикочния мехур. Освен това действат като диуретик и помагат за елиминиране на токсините от тялото. Друго тяхно преимущество е, че повишават киселинността на урината и така затрудняват развитието на патогени.

Изцяло натурален продукт с червена боровинка за качествена профилактика на цистит

Ние от екипа на програма Имунитет препоръчваме Имунобор Уро/Imunobor® Uro като ефективно решение за предпазване от цистит. Това е първокласен природен продукт, предназначен за профилактика на рецидив и лечение на хронични уроинфекции (цистити, уретрити и др.). Тайната на действието му е в рационалното съчетание на екстракт от Американска червена боровинка и бета глюкан. Двете съставки допълват и усилват действието си. В резултат потискат бактериалния растеж и повишават естествената защита на организма към инфекции на пикочните пътища.

Имунобор Уро няма противопоказания. Подходящ е за дълговременна употреба. Може да се приема от жени, мъже и деца над 1 година.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x