През хладното полугодие много от нас се сблъскват с проблема „често боледуване“. На какво се дължи това, кои са провокиращите фактори и как да се сложи край на порочния кръг ще разберете в редовете по-долу.

Коя е причината за честото боледуване?

Имунолозите са категорични, че честото боледуване е пряко следствие от отслабената имунна система. Когато естествените защитни сили са понижени, организмът ни не успява да противодейства на болестотворните микроорганизми. В резултат ставаме лесна мишена за атаките им. Инфекциите ни повалят една след друга и нерядко пазим леглото. Съветът на специалистите е, ако често вземаме болнични, непременно да си направим изследване за имунен дефицит.

Кои са благоприятстващите фактори за често боледуване?

Недобро хранене

Улисани в забързаното си ежедневие, ядем нещо бързо на крак. Разигравайки този сценарий, ден след ден лишаваме организма от ценни хранителни вещества. В резултат в имунитета се появяват пробойни. Вирусите лесно ни нападат, не успяваме да им устоим и ставаме герой в поредния епизод на мъчителния сериал, наречен „Често боледуване“.

Хроничен стрес

В отговор на непрестанното нервно напрежение надбъбречните жлези започват да произвеждат повече кортизол. Този хормон потиска имунния отговор на организма и ставаме лесна жертви на честото боледуване.

Понижена двигателна активност

Честото боледуване и липсата на достатъчно движение често вървят ръка за ръка. Когато водим застоял начин на живот, имунитетът пада и всеки вирус ни поваля.

Недостатъчно сън

Лишавайки се от сън, ние не позволяваме на тялото да се възстанови пълноценно. Това води до сериозни последствия в дългосрочен план. Типичен пример за зло, което може да ни сполети, е честото боледуване.

Какви са начините за справяне с честото боледуване?

Избягването на факторите, които отслабват имунитета, значително понижава риска от често боледуване. Ето защо трябва да се стремим да се храним здравословно, да се разтоварваме от стреса, да включим повече спорт в ежедневието и да отпочиваме качествено. За да излезем веднъж завинаги от порочния кръг на честото боледуване обаче се налага да съчетаем природосъобразния начин на живот с приема на висококачествен имуностимулатор. От екипа на програма Имунитет ни приканват да заложим на безспорния лидер сред продуктите за укрепване на имунитета Имунобор/Imunobor®. Той представлява рационална комбинация от четири взаимодопълващи се съставки, които подпомагат интензивно податливия към инфекции организъм. Всяка капсула на Имунобор съчетава в себе си силата на високопречистените екстракти от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате. Прецизно дозирани, те укрепват организма и го правят устойчив срещу патогените. При редовен и продължителен прием на Имунобор броят и активността на белите кръвни телца, борещи се с инфекциите, се повишава, общото здравословно състояние се подобрява и тонусът се вдига. Имунобор има отлична поносимост и е напълно безвреден дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели.

Коментари

avatar