Редица са предразполагащите фактори в ежедневието ни, които отслабват имунната ни система и стават основни причини за често боледуване. Когато естествените защитни сили са понижени, организмът ни не успява да противодейства на болестотворните микроорганизми. В резултат ставаме лесна мишена за атаките им. Съветът на специалистите е, ако често се разболяваме, непременно да си направим изследване за имунен дефицит. Кои са провокиращите фактори, отслабващи защитните сили на организма ни и как да сложим край на порочния кръг?

Кои са основните причини за често боледуване?

Нездравословно хранене

Улисани в забързаното си ежедневие, хапваме нещо бързо на крак. Разигравайки този сценарий, ден след ден лишаваме организма от ценни хранителни вещества. В резултат в имунната ни система се появяват пробойни. Вирусите лесно ни нападат, не успяваме да им устоим и ставаме герои в поредния епизод на мъчителния сериал, наречен „Често боледуване“.

Хроничен стрес

В отговор на непрестанното нервно напрежение надбъбречните жлези започват да произвеждат повече кортизол. Този хормон потиска имунния отговор на организма и ставаме лесна жертви на всички върлуващи вируси и болестотворни микроорганизми.

Понижена двигателна активност

Честото боледуване и липсата на достатъчно движение често вървят ръка за ръка. Когато водим застоял начин на живот, имунитетът ни отслабва и всеки вирус ни поваля.

Недостатъчно сън

Лишавайки се от сън, не позволяваме на организма да се възстанови пълноценно. Това води до сериозни последствия в дългосрочен план. Типичен пример за пагубното влияние на недостатъчния сън е срив на имунната система.

Какъв е естественият начин за подсилване на имунната защита и успешно справяне с честото боледуване?

Избягването на факторите, които отслабват имунитета, значително понижава риска от често боледуване. Нужно е да се стремим да се храним здравословно, да се разтоварваме от стреса, да спортуваме повече и да отпочиваме качествено. За да излезем завинаги от порочния кръг на честото боледуване се налага да съчетаем здравословния начин на живот с прием на имуностимулатори.

От екипа на програма Имунитет ни приканват да заложим на безспорния лидер сред продуктите за укрепване на имунитета Имунобор/Imunobor®. Той представлява комбинация от четири взаимодопълващи се съставки, които подпомагат интензивно податливия към инфекции организъм. Имунобор съчетава в себе си силата на високопречистените екстракти от Котешки нокът, По Деарко, Мака и Мате. Те укрепват организма и го правят устойчив срещу патогените. При редовен и продължителен прием на Имунобор броят и активността на белите кръвни телца, борещи се с инфекциите, се повишава. Профилактичният курс с Имунобор подобрява общото здравословно състояние на организма. Продуктът има отлична поносимост и е напълно безвреден дори при дълговременна употреба.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x