Намираме се на прага на летния сезон, и по-предвидливите от нас вече отдавна са направили план за това как ще протече лятната им отпуска. Тези, които ще почиват в компанията на малки деца обаче не бива да забравят за риска от чревни инфекции през лятото. Вземете мерки и никакви чревни инфекции не ще развалят лятната ви отпуска! Ние ще ви дадем няколко съвета по темата:

1) Проверявайте стриктно състоянието на консумираната от детето храна. Това важи с особено голяма сила, когато тя я закупена от заведение за хранене и др. Не е допустимо тя да бъде престояла прfдължително време на слънце, или на място с висока температура;

2) В случай че Вие самите носите храна, приготвена от вкъщи със себе си, отивайки на плаж, пикник или разходка, добре е да я съхранявате до момента на консумация в специална хладилна чанта;

3) Избягвайте да водите детето на места, където се събират много хора, ако това е възможно разбира се;

4) Дръжте детето си настрана от заразени хора;

5) Следете и насърчавайте малчугана да измива редовно ръцете си, като това се отнася в най-голяма степен за момента преди той да започне да се храни;

6) Добре е предварително да се погрижите за устойчивостта на детската чревна микрофлора, което е гаранция за нейната резистентност към застрашаващите я инфекции.

За тази цел е необходимо да поддържате бактериалното равновесие в детската чревна микрофлора. По този начин, дори в нея да успее да попадне даден патоген (болестотворен микроорганизъм) вие я “застраховате” от успешното му размножаване и причиняване на чревна инфекция. Може би ще се запитате “Как мога да направя чревната микрофлора на детето си устойчива на чревни инфекции?”.

Ето го и отговора – чрез редовен прием на пробиотици като Лактобацилус Булгарикус, съчетани с имуностимулатор – бета глюкан, съдържащи се във високо количество в природния продукт Имунобор Биотик. Лактобацилус Булгарикус поддържа бактериалния баланс в чревната микрофлора, като, както вече обяснихме това увеличава устойчивостта на чревната микрофлора към инфекции.

Освен това при евентуално навлизане на патоген Лактобацилус Булгарикус произвежда вещества, които го атакуват и предотвратяват неговото размножаване и разпространение.
По този начин Лактобацилус Булгарикус осъществява необходимата протекция на чревната лигавица. Бета глюкан, от своя страна, оказва потенциращ и допълващ ефект. Следвайки нашите съвети както вие, така и вашето дете ще имате взъзможността да се насладите на една удовлетворяваща и прекрасна лятна почивка, лишена от здравословни проблеми.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x