За съжаление освен с многообразието от цветове и багри есента винаги се свързва и с грипа. Той е неизбежното зло, което поразява хората със слаба имунна система през преходния сезон. Краят на месец октомври, в който по данни на Министерството на здравеопазването се очаква началото на грипната вълна, поставя на истинско изпитание всички, които по редица причини не са развили нужната устойчивост на организма срещу инфекции. И макар качествената имунопрофилактика да изисква вземането на адекватни мерки още в последните дни на лятото все още има реален шанс за подсилване на имунитета срещу болестотворните вируси, предизвикващи грип.

Методи за естествена защита от грип

Увеличете приема на омега-3 мастни киселини

Нарастващата популярност на ненаситените мастните киселини и в частност на омега-3 мастните киселини сред населението съвсем не е случайна. Те не само спомагат за предотвратяване на широк спектър от заболявания, но и играят изключително важна роля в регулирането на имунитета. Именно поради това е необходимо да се увеличи съдържанието им в хранителния режим през есента, когато в най-голяма степен сме изложени на опасност от инфекции. Трябва да се набавят от външен източник, тъй като организмът не може да ги произвежда сам. За целта е добре да включим в менюто си храни, богати на тези здравословни мазнини, като карфиол, брюкселско зеле, спанак, скариди и риба тон. Удачен е и приемът на ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+, която съдържа висока концентрация (1000 mg) биологично активна форма на Омега-3 мастни киселини (стандартизирани за EPA/DHA) в синергична комбинация с токоферол (витамин E) – 10 mg.

Поддържайте висока лична хигиена

От първостепенно значение, ако искаме да се предпазим от грип, е да се придържаме към мисълта, че чистотата е здраве. Това изисква с повишено внимание да подхождаме към ежедневните грижи, които полагаме за тялото. Особено прилежно трябва да почистваме ръцете, тъй като те непрестанно влизат в контакт с различни предмети. Известно е, че освен по въздушно-капков път (при кашлица, кихане, говорене) вирусите на грипа се предават и по контактен път (чрез допир до заразени повърхности). За да сведем до минимум риска от пренасяне на вируси към носа и устата, трябва да почистваме старателно ръцете с подходящи измиващи средства. Препоръчително е продуктите да не съдържат синтетични химикали, за да не предизвикват дразнене на кожата.

Използвайте природни имуностимулатори

За максимален ефект в борбата срещу болестотворните микроорганизми, предизвикващи грип, специалистите от програма Имунитет препоръчват да се доверим на природни имуностимулатори. Те по естествен начин поддържат имунната система в пълна бойна готовност и й помагат да устои на атаките на вирусите. Природните продукти от фамилия Имунобор са ефикасно средство без аналог на българския пазар за имунопрофилактика за подсилване защитните сили на организма и при първи симптоми на настинка и грип. Те доказано подобряват общото състояние и са напълно безопасни при продължителна употреба.

borola
Сподели.

Оставете коментар