Колко време оцелява новият коронавирус върху повърхности? Това е един от най-честите въпроси, които тревожат хората по света и у нас в последните седмици. В тази статия ще представим мнението на учените по темата.

Ето мнението на специалистите относно това колко време може да оцелее новият коронавирус върху повърхности

Отговорът на въпроса колко дълго остава активен коронавирусът в околната среда идва от съвместно изследване на Националните здравни институти в САЩ и няколко американски университета. Самото изследване е публикувано на страниците на научното списание New England Journal of Medicine. От него става ясно, че вирусът е доста устойчив към факторите на околната среда и може да оцелее продължително време извън гостоприемника. В цифри картината изглежда по следния начин:

Коронавирусът може да оцелее 2-3 дни върху пластмасови повърхности и такива от неръждаема стомана. Върху картонени – до 24 часа, върху медни – до 4 часа.

В своето изследване учените посочват и скоростта на намаляване на концентрацията на вируса върху посочените повърхности. Върху повърхности от пластмаса коронавирусът намалява с 50% след 6 часа и 49 минути. Върху такива от неръждаема стомана след 5 часа и 38 мин. Върху картонени – след около 3 часа и 30 мин., а върху медни – след 46 мин.

След като преставихме мнението на учените относно това колко време остава активен новия коронавирус върху повърхности ще дадем решения как да се намали рискът от инфекция

Поддържането на висока лична хигиена и носенето на маски, очила и ръкавици са едни от най-ефективните начини за предпазване от коронавирусна инфекция. Приемът на доказани имуностимулиращи продукти е друг работещ метод за намаляване на опасността от коронавирусна инфекция. За подсилване на имунитета „Борола“, водеща компания у нас в областта на здравеопазването, препоръчва следните решения:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Освен че са ефективни, продуктите с марка Имунобор са напълно безопасни

Те са с доказан произход и натурален състав. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Налични са в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в цялата страна.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x