С настъпване на есента и резките температурни амплитуди, които се наблюдават през последните седмици, е почти неизбежно човек да се предпази от върлуващите вируси.

Справка на Министерството на здравеопазването отразява актуалната епидемиологична обстановка за страната. Данните показват, че в началото на есенния сезон най-много са регистрираните случаи на остри респираторни заболявания, а началото на грипната вълна се очаква да започне в края на месец октомври и началото на месец ноември.
Към момента интензивността на заболеваемост сред населението е ниска. Средно 28 на 10 000 души са заболелите от остри респираторни заболявания в края на месец септември и както обикновено най-податливи на вирусните инфекции са децата.

Вирус „Мичиган“ – нова заплаха през есенно-зимния период

По последни данни през настоящия есенно-зимен сезон ще ни атакува вирус „Мичиган“, изолиран през 2015 г. Трябва да се вземе под внимание фактът, че инкубационният период на този вирус е много по-кратък от колкото при другите вируси. Възможно е в рамките на часове след заразяване да се проявят първите симптоми.

„Мичиган“ е вирус от тип А и проявите му са сходни с обичайните грипни състояния. Характеризира се с висока температура, болки в мускулите и ставите, както и в областта на очните ябълки. Зачервено гърло и суха кашлица също са сред симптомите, които съпровождат вируса.

Затова от Националния център по заразни и паразитни болести съветват хората, които се намират в най-рисковите възрастови групи (деца до 10-годишна възраст и възрастните над 70 години), както и всички останали да предприемат своевременни мерки за предпазване от заразяване с вирус „Мичиган“.

Срещу вирус „Мичиган“ – навременна имунопрофилактика с природни имуностимулатори

Природните имуностимулатори от фамилия Имунобор съдействат за повишаване броя и активността на специфични клетки, които участват в имунната защита на организма. Продуктите от серия Имунобор съдържат изцяло природни съставки, които имат доказано имуностимулиращо действие. Навременният им прием съдейства за подсилване на имунитета и предпазване от с вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Екипът на програма Имунитет препоръчва Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп или капсули за имунопрофилактика и повишаване на имунитета в детска възраст. При възрастни е подходящ прием на Имунобор/Imunobor®, а при хора с хронични респираторни инфекции – Имунобор Бронхо/Imunobor Broncho®.

borola
Сподели.

Коментари

avatar