Есента и зимата са периодите на най-голям риск от вирусни и бактериални инфекции. За комплексна защита от тях е важно да укрепим основните входове, през които атакуват микробите. С други думи – необходимо е да подсилим т.нар. локален имунитет.

4-те главни пътя на инфекциите – откъде най-често микробите навлизат в тялото ни?

Основните зони, през които болестотворните микроорганизми могат да навлязат в тялото ни са:

Респираторният тракт (дихателните пътища)

Лигавицата на дихателните пътища постоянно е в контакт с навлезлите с вдишания въздух микроорганизми. Това е най-голямата като количество група болестотворни микроби, които постъпват в тялото ни от външната среда. Те са в основата на най-често срещаните заболявания през есента и зимата – т.нар. респираторни инфекции. В тази група попадат най-вече риновирусните инфекции и техните бактериални усложнения.

Кожата

Кожата изпълнява първото ниво на имунна защита – директна бариера пред болестотворните микроорганизми. Тя разполага с редица механизми за директно елиминиране или задържане на микробите извън тялото. При нарушаване на целостта й обаче, те директно може да попаднат в кръвта и да се разнесат в тялото.

Храносмилателният тракт

В някои случаи в основата на инфекциите стоят микроорганизми, с които е била заразена консумираната храна. Те попадат в стомаха и червата и атакуват организма през стомашно-чревната лигавица. На тези атаки се дължат хранителните натравяния, чревните инфекции, стомашните неразположения и диарията, които ги придружават.

Уринарният тракт

Болестотворните микроорганизми могат да навлязат в организма ни и през лигавицата на пикочните пътища. Възпалението може да се локализира в тази зона или чрез кръвта да се разпространи до други места по тялото.

Комплексна защита срещу инфекциите – как да укрепим локалната имунна защита?

Освен общия имунитет – основната защита срещу инфекциите, тялото ни разполага и с механизми за поддържане на специфичния локален имунитет. Именно лигавиците на дихателната, стомашно-чревната и пикочната система осъществяват локалната ни имунна защита. За оптимална защита от различните типове инфекции е важно да засилим не само общия, но и локалния си имунитет.

Изключително благоприятно в това отношение действа природният имуностимулатор бета глюкан. Отдавна е доказан механизмът му на действие за засилването на общия и локалния имунитет. Бета глюканът подпомага дейността на имунните клетки на всички нива. Доказано засилва способността им да елиминират навлезлите в тялото микроорганизми от всякакъв тип – вируси, бактерии, гъбички.

За оптимална защита от инфекции през есенно-зимния период екипът на програма Имунитет препоръчва прием именно на продукти с бета глюкан. Възрастните могат да разчитат на мощното действие на Имунобор Бета Глюкан/Imunobor® Beta Glucan – доказано общоукрепващо и тонизиращо средство. При деца може да се прилага Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп и капсули.

Продуктите може да се приемат целогодишно като особено ценен е приемът им през есента за профилактика на есенно-зимните инфекции.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Коментари

avatar