От актуалната справка на Министерство на здравеопазването за епидемичната обстановка в страната става ясно, че заболеваемостта от грип през месец януари рязко се повишава. Здравните експерти съобщават, че голяма част от „жертвите“ на острата вирусна инфекция са деца. По думите им обаче това е напълно очаквано предвид факта, че неукрепналата имунна система на най-малките, не успява да пребори голяма част от вирусите, с които влиза в контакт. Специалистите предлагат на родителите няколко правила, с които значително да облекчат състоянието на попадналите в клопката на грипния вирус деца.

Ефективни методи за справяне със симптомите на грип при деца

Активна почивка

Качествената отмора безспорно е най-доброто помощно средство за лечение на грип при малчуганите. Часовете прекарани в леглото са от изключителна полза за детския организъм. Пълният покой спомага за възстановяване на организма и активиране на защитните му механизми. Засилването на имунитета от своя страна е сигурна предпоставка за справяне с грипния вирус. Единственото предизвикателство пред родителите е да накарат мъника да остане в топлата постеля по-продължително време. За целта могат да използват както въображението си, така и любимите играчки или приказки на детето, с които буквално да приспят вниманието му.

Овлажнител за въздух

Предпазвайки от прекомерното изсушаване на въздуха в помещенията през зимата, този уред оказва благотворно въздействие върху детския организъм, попаднал в плен на грипа. Водните пари овлажняват носната лигавица и спомагат за по-лесното отделяне на секрета. Препоръчително е овлажнителят да се използва и през деня, и през нощта, до пълното отшумяване на симптомите. За да се усили ефектът от действието му могат да се добавят няколко капки етерично масло от евкалипт в уреда. Редица изследвания сочат, че летливите ароматни съединения от това растение облекчават респираторни проблеми при грип и настинка.

Топли течности

Пилешкият бульон и чаят са широко използвани средства за борба с грипа при деца. Силата им се крие най-вече в това, че предпазват организма от дехидратиране. Не бива да се подценява обаче и способността им да прочистват токсините от тялото и да успокояват раздразненото гърло. Освен това, когато повалените от грипния вирус мъници отказват да се хранят, попарата от чай или пилешкият бульон често се оказват единствената възможна алтернатива на твърдата храна, която им осигурява ценни хранителни вещества.

Най-вкусното средство за борба с грипния вирус при деца

В опит да помогнат на своите деца да се справят бързо с грипа много родители прибягват до алтернативни методи, които не се нравят на малчуганите. Гаргарата със сол и промивките на носа със солен разтвор са само част от широко прилаганите методи, които не се харесват от децата. За щастие на фармацевтичния пазар вече се предлага мощният имуностимулатор Имунобор Протект/Imunobor® Protect. Новият продукт от фамилия Имунобор е първи избор на специалистите от програма Имунитет при борба с грипа при най-малките, тъй като е разработен с особена грижа към децата. Той съдържа изцяло природни продукти – бета глюкан, активна форма на витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина, под формата на таблетки за смучене или дъвчене с приятен ягодов вкус. Активните съставки засилват защитните сили на детския организъм. Активираните имунни клетки, пък осигуряват цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички.

borola
Сподели.

Коментари

avatar