Освен учебните принадлежности, още нещо е необходимо за новата учебна година – да осигурим мощно подсилване на детския имунитет. Как да бъдат децата здрави през цялата година – узнайте в статията!

Кутия за обяд, пълна със здравословни изненади

Основата на здравия детски имунитет е балансираната диета, изобилстваща от полезни храни. Постарайте се и кутията за обяд на малчугана да е пълна с такива. Наблегнете на меню, съдържащо и трите основни макронутриента – протеини, въглехидрати и полезни мазнини. Добавете пресни и разноцветни зеленчуци и плодове за десерт. Нека са такива, каквито детето обича, за да ги похапва с удоволствие. С помощта на здравословната кутия за обяд, детето ще получи всички необходими полезни вещества за деня, ще бъде сито и няма да посяга към пакетираните сладкиши.

Практикуване на добра хигиена

Все още се намираме в условия на пандемия, които ясно показват огромната необходимост от спазване на добра лична хигиена срещу заразяване. Родители, нека децата узнаят от вас колко важно е да спазват хигиена в училище, у дома и в игрите навън. Покажете им как да мият старателно ръцете, обяснете им как се разпространяват микробите и защо да не пипат очите, устата и носа си със замърсени ръце. Нека разучаването на методите за лична хигиена да е образователен процес за детето, който да не го стресира допълнително.

Семейно спортуване за подсилване на детския имунитет

Физическите активности подпомагат имунитета, като повишават броя на натуралните клетки-убийци, борещи се с патогените. За да изградите добри навици у децата си, бъдете добър модел за подражание и тренирайте заедно! Бъдете креативни и измислете спортна активност, която да съчетава полезното със забавното. Можете да карате велосипеди при хубаво време, да се разходите край морето или в планината, или просто да поритате топка в близкия парк. Винаги се възползвайте от хубавото време. Слънцето е мощен източник на витамин D – важен елемент за здрав имунитет.

Добър график за сън = добро детско здраве

Лятото отмина. Време е детският организъм да се настрои за ранно ставане и навременно лягане за осигуряване на достатъчно часове за сън. Добре известно е, че недостатъчният или некачествен сън отслабва имунитета и прави децата по-предразположени към лесно и често боледуване. За да бъдете сигурни, че детето си почива добре през нощта, преустановете използването на електронни устройства преди лягане.

Мощен способ за подсилване на детския имунитет в началото на учебната година

Вирусните, гъбичните и бактериалните инфекции стоят далеч от децата, които приемат природни имуномодулатори. Препоръчвани от педиатрите са Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup за мъниците и Имунобор Кидс капсули/Imunobor® Kids VGcaps за деца в училищна възраст. И двата продукта подсилват детския имунитет по напълно естествен механизъм. Увеличават продукцията на бели имунни клетки за борба с патогените и стимулират производството на специфични антитела. Повишават локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и урогениталната системи за трудно навлизане и задържане на болестотворни микроорганизми. Оказват противовирусен и антимикробен ефект. Тонизират организма, като са идеални за имунна профилактика в началото на учебната година. Безопасни са за продължителна употреба.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x