Дългогодишната практика на гастроентеролозите показва, че поне веднъж годишно хората страдат от чревна инфекция. Обикновено това се случва през пролетно-летния сезон, когато хранителните продукти се развалят по-лесно и при консумацията им в организма нахлуват патогенни микроорганизми. И тъй като рискът от чревна инфекция се увеличава успоредно с покачването на температурите навън, в настоящата статия ще се фокусираме върху методите за ефективна профилактика и лечение.

Общи насоки за предпазване от чревна инфекция

Специалистите напомнят, че колкото по-силна е имунната система, толкова по-малка е вероятността да се сблъскваме с чревна инфекция през топлите месеци. Ето защо съветват да укрепим своевременно защитните сили на организма. За целта е добре да:

Медицинските експерти напомнят в грижите за добрия имунитет да не пренебрегваме определени правила при приготвяне на храната, без които не бихме могли да се предпазим от чревна инфекция. Такива са:

  • обилното измиване на плодовете и зеленчуците с вода
  • добрата топлинна обработка на месото, благодарение на която се унищожават бактериите

Мерки при чревна инфекция

В случай че превенцията се е оказала неуспешна и чревната инфекция е налице, съветът на специалистите е да облекчим неразположението, като:

  • пречистим организма със скилидка суров чесън и чаша вода
  • консумираме повече плодове; за предпочитане е да наблегнем на папая и обелени ябълките, тъй като те са хранителни и не дразнят стомаха
  • наблягане на течната храна (супи и бульони)
  • почиваме активно най-малко 3 дни; качествената отмора ни дава сили, за да преборим инфекцията
  • приемаме повече вода, за да поддържаме оптимален хидробаланс

Най-мощното природно оръжие срещу чревна инфекция

Ние от екипа на програма Имунитет напомняме, че мерките за профилактика и лечение на чревна инфекция многократно могат да повишат своята ефективност с помощта на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този 100% натурален продукт няма аналог на пазара у нас. Той е едновременно мощен синбиотик (пробиотик и пребиотик) и имуностимулатор. Благодарение на това се използва успешно както в профилактиката, така и при наличие на чревна инфекция. Благотворният му ефект върху имунитета и чревната микрофлора се дължи на рационалната комбинация от пробиотик Лактобацилус булгарикус и Бета-глюкан (храна за пробиотика и мощен имуностимулатор). Имунобор Биотик е напълно безвреден поради изцяло природния произход на активните съставки и може да се приема дори от деца и бременни жени.

borola
Сподели.