Най-честата причина за разболяване при децата през зимата е вирусна инфекция (грип или настинка). Най-честата причина за прием на антибиотици съответно са бактериалните усложнения след грип или настинка. За да се спести нуждата от прием на антибиотици е важно да се избегнат именно тези бактериални усложнения. За целта е необходимо да се вземат успешни мерки още при първи симптоми на вирусна инфекция.

Ролята на бързата реакция при симптоми на инфекция в ранна детска възраст

Независимо от възрастта на болния, вирусната инфекция протича много интензивно. Изменчивостта на вирусите е причина сред непосредствено застрашените от заболяване да попадат дори и преминалите през противогрипна ваксинация. Сред най-застрашените са малките деца, поради близките им контакти и събирането им на големи групи в яслите и детските градини. Важно е родителите да проследяват състоянието им ежедневно и още при първи симптоми на инфекция да вземат бързи мерки.

Както стана ясно, първите симптоми на инфекция най-често са предизвикани от вирусно заболяване. Само в рамките на 2-3 дни то дотолкова ангажира и омаломощава детската имунна система, че тя става лесна жертва на бактериални усложнения. За да се избегнат те и съответно нуждата от антибиотично лечение, трябва да се подпомогне премахването на вирусните частици.

Основни механизми на организма за справяне с вирусно заболяване

Вирусите са вътреклетъчни микроорганизми и за да се размножават навлизат във вътрешността на клетките. Директната борба на организма ни с вирусните частици се осъществява по няколко механизма:

  • чрез клетките на неспецифичния (вроден) имунитет. Това са макрофагите, неутрофилите и NK-клетките (естествени убийци) – първите имунни фактори, атакуващи микробите
  • чрез компонентите на специфичния (придобит) имунитет. Една група от тях – цитотоксичните клетки – директно унищожават заразените с вирусни частици клетки на организма
  • чрез синтезата на интерферони – биологично активни вещества с мощно противовирусно действие

Мощен имуностимулатор за деца, който подпомага всички механизми за борба с вирусите. Продукт, който предпазва от усложнения и може да спести нуждата от антибиотици

За справяне с вирусна инфекция и за избягване на антибиотично лечение при малки деца може да се разчита на Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Aktiv Syrup. Ефектът на този природен продукт се доказва от редица проучвания за действието на двете му съставки. Това са микронизиран бета глюкан и витамин C.

Микронизираният бета глюкан увеличава броя и активността на макрофагите и подпомага борбата им срещу вирусите. В допълнение дава тласък на цялата каскада от последващи реакции – изпращане на сигнали за активиране на цитотоксичните клетки и стартиране производството на интерферони. Ефектът е изключително бърз. Затова се препоръчва приемът на Имунобор Кидс Актив Сироп да започне още при първи симптоми на вирусна инфекция. Бързата реакция гарантира, че ще се избегнат бактериалните усложнения и няма да се стигне до прием на антибиотици.

 

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x