Поставянето на грипна ваксина е сред сигурните мерки за защита от конкретни щамове грип. Като единствени сериозни недостатъци на ваксинирането специалистите посочват 2 фактора:

1. Грипната ваксина не гарантира защита от всички върлуващи през съответния сезон щамове

2. Самостоятелно приложената грипна ваксина не предпазва от гъбични или бактериални усложнения след грип

Това налага допълнителни мерки за подсилване ефекта на ваксинирането, особено при малки деца и възрастни хора над 65-годишна възраст. Това са двете групи, които са най-застрашени от грип и усложнения.

Поставяне на грипна ваксина при малки деца – сигурни и несигурни ползи

Децата под 5-годишна възраст доказано са най-застрашената и от грип, и от негови усложнения група. След ваксиниране заболеваемостта на тази група намалява с около 66%, т.е. ефективността на грипната ваксина е сравнително висока. Тя обаче може да се повиши допълнително. За целта е необходимо да се помисли за подсилване на имунитета. То трябва да е насочено в 2 направления:

Сред най-често боледуващите попадат бебетата до 6-месечна възраст. Допълнителна опасност за здравето им идва и от това, че при тях поставяне на грипна ваксина не се препоръчва. Затова профилактичното и активно подсилване на имунитета при проявена симптоматика е най-сигурният метод за защита от грип и грипни усложнения при най-малките.

За ефекта на грипната ваксина при възрастни над 65-годишна възраст

Това е втората най-застрашена от често боледуване от грип и неговите усложнения пациентска група. Основната причина е в по-слабата ефективност от ваксинирането при възрастните. Поставянето на грипна ваксина има задоволителен ефект при едва 30-40% от хората на възраст над 65 години.

В основата на това стоят хроничните здравословни проблеми на голяма част от възрастните. Тези заболявания неминуемо повлияват състоянието на имунната им система и отклика на организма спрямо грипната ваксина. Повишаването на имунитета е сигурен метод за засилване ефекта от ваксинирането и при тази възрастова група.

Качествени имуностимулатори за деца и възрастни, засилващи ефекта от ваксинирането против грип

Програма Имунитет предлага доказано ефективни природни имуностимулатори за деца и възрастни. Продуктите от фамилия Имунобор значително повишават ефекта на всяка грипна ваксина. Може да се приемат профилактично или с лечебна цел при първи симптоми на грип.

При най-малките профилактично може да се прилага Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп, a при децата в училищна възраст – Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули. При вече проявени грипни симптоми трябва бързо да се пристъпи към прием на Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп или капсули.

За подсилване ефекта на грипната ваксина при възрастни може да се разчита на Имунобор Бета Глюкан/Imunobor® Beta Glucan. Доказаният имуностимулиращ ефект на бета глюкана превръща този продукт в универсална ваксина. Прилага се успешно за превенция и бързо овладяване на грипни инфекции и на техните бактериални или гъбични усложнения при възрастни.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x