Според типа на алергията си някои хора се борят с алергични реакции целогодишно, а при други оплакванията са сезонни, в зависимост от периода на изява на конкретните алергени. Децата, склонни към алергични реакции, обикновено приемат по-тежко прехода от лято към есен. Краят на летните горещини и захладняването на времето провокират появата на типичните за есента алергени, които причиняват най-честите есенни алергии при деца.

Главни причини за отключване на есенните алергии при деца

Като класически алергени действат полените, отделяни при цъфтежа на различни растения. Те се отделят в най-големи количества през пролетта и ранното лято и именно тогава се отчита пик на алергиите при деца.
Есенният период обаче също идва с някои типични фактори, които може да провокират алергия при деца и подрастващи. Като основни причини за есенните алергични реакции при малчуганите се посочват:

  • поленовият прашец от цъфтящите през есента цветя и растителни култури
  • замърсеният въздух (много деца са пекарали лятото при по-чисти атмосферни условия и връщането в големия град провокира алергични реакции към замърсителите)
  • плесени. При тях няма сезонност, а влажното и прохладно време през есента им създава идеални условия за разпространение. Най-податливи са децата, прекарващи повече време на закрито

Най-честите симптоми на алергия при деца

Алергиите през есента се проявяват с типичните за алергична реакция симптоми като:

  • кихане
  • запушен и течащ нос
  • подпухнали и сърбящи очи
  • хрипове и затруднено дишане
  • повишена секреция на лигавицата на дихателната система

Децата много по-трудно от възрастните се справят с тези оплаквания и ги понасят по-тежко. Не бива да се забравя, че освен директни мерки за овладяване на симптомите, може да се предприемат и профилактични такива за предотвратяване на алергичните реакции при децата.

Природен имуностимулатор за профилактиране и овладяване на алергии при деца

Програма Имунитет предлага целогодишни решения за подсилване на детския имунитет и защита не само от остри и хронични инфекции, но и от алергии. Природният продукт Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Aktiv Syrup е доказано ефективен имуностимулатор, помагащ за справяне с всички форми на алергии при деца. Продуктът съдържа уникална комбинация от концентриран, пречистен и микронизиран бета глюкан (Betox-93) и витамин С. Този състав засилва функциите на имунната система за успешно справяне с всякакъв вид инфекции и алергии при деца.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x