Полезните бактерии, които живеят в нашата чревна флора се означават като пробиотици. В превод това название доказва, че те помагат за поддържане на живота. Пробиотиците отдавна са известни като незаменими стожери на общото ни здраве, действащи за засилване на имунната система. Отдавна е известно и това, че някои фактори, като непълноценно хранене и приемът на антибиотици, нарушават баланса на чревната микрофлора, намаляват числеността и защитните сили на тези полезни бактерии.

Проследявайки тези процеси и търсейки начини за извличане на максимални ползи от чревната флора, екип австралийски учени е доказал една неподозирана досега тяхна черта – помагат значително в борбата срещу алергии при деца.

Нови данни за отдавна познатите пробиотици

Учени от Австралийския институт за изследване на детското здраве “Мърдок” са поредният екип, който подчертава нуждата от поддържане на здрава чревна флора и запознава световната общественост с факта, че приемът на пробиотици осигурява една допълнителна стъпка към овладяването на детските алергии.

Екипът е провел специално проучване сред 30 деца с алергия към фъстъци – състояние, което се среща и при много деца у нас. В продължение на 18 месеца на децата е давано фъстъчено масло и специален пробиотичен продукт, съдържащ полезни бактерии от род Lactobacillus. След този период 80% от децата вече били развили толеранс към фъстъците и при консумация не проявявали характерните симптоми на алергия – сърбеж по кожата, коремни болки, повръщане отоци и др.

В приемът на пробиотици учените виждат липсващото досега звено, което да доведе до успех борбата с алергията към фъстъци и други специфични за деца алергии. Водещият изследовател в австралийската група заявява, че родителите, с които е контактувал след края на проучването били категорични, че позитивните резултати от приема на пробиотици променили към добро не само живота на децата им, но и техният собствен.

Полезните пробиотични бактерии в червата и грижите за поддържане на колониите им може да се ползват не само за подсилване на имунитета и за справяне с чревни инфекции, но и при комплексно лечение на алергии. Ето една насока, в която медицината безспорно ще се развива сериозно в идните години.

Програма Имунитет предлага комбинация от пробиотик и имуностимулатор в един продукт

Програма Имунитет от няколко години препоръчва продукт, който заздравява чревната флора и подпомага засилването на имунитета. Това е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Той е сред водещите пробиотични продукти, предлагани у нас, като освен баланс в чревната флора осигурява и голяма доза бета глюкан – всепризнат мощен имуностимулатор. Ползите от приема на Имунобор Биотик са подкрепени не само от научни изследвания, но и нагледно от редица деца и възрастни, на които продуктът е помогнал за справяне с алергични състояния, чревна инфекция, диария, дисбактериоза и др.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Оставете коментар