Наличието на мощен имунитет е предпоставка за по-нисък риск от заразяване с коронавирус. Ето защо ще ви предложим няколко начина, с които да усилите защитните сили на организма.

Здравословно хранене

Сега повече от всякога е необходимо да следвате здравословен хранителен режим. Той трябва да доставя на организма шестте основни хранителни вещества (въглехидрати, протеини, мазнини, витамини, минерали и вода), необходими за нормалното му функциониране. Набавяйте си сложни въглехидрати от плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни. Те се разграждат постепенно в тялото, поради което ще ви държат сити и в добро настроение по-дълго време.

По отношение на витамините и минералите залагайте на такива с имуностимулиращо действие – А, В, С, D, E, желязо, цинк и селен.

Непременно приемайте и пробиотици от киселото мляко и ферментиралите храни. Тези живи микроорганизми подпомагат имунната система, като регулират микробния баланс в чревната флора.

Повече спорт за мощен имунитет по време на коронавирус пандемия

Спортуването подобрява както физическото, така и психическото здраве. Когато са с умерена интензивност и се практикуват редовно, упражненията поддържат имунитета по-силен, а настроението – по-високо. Това на свой ред намалява риска от респираторни инфекции особено през есенно-зимния период. За да постигнете оптимални резултати, е желателно да тренирате 30 минути на ден 5 пъти в седмицата. Ако не сте спортна натура, просто можете да увеличите двигателната си активност. Изследвания показват, че 2 часа седмично сред природата оказват благотворно влияние върху общото здравословно състояние.

Достатъчно сън

Лишаването от сън влияе негативно не само на емоционалното, но и на физическото състояние. Увеличава опасността от инфекции и ни прави силно податливи на сърдечно-съдови болести и хронични заболявания като диабет и затлъстяване. С оглед на казаното дотук ние от екипа на програма Имунитет, препоръчваме да си осигурявате достатъчно часове пълноценен сън (от 6 до 9 часа за възрастните). Ако имате проблеми със заспиването, избягвайте взирането в екраните на дигиталните устройства преди лягане. Синята светлина, която излъчат тези устройства, разстройва биологичния часовник.

Поддържане на безопасни социални контакти

Общуването с любимите хора е толкова важно за доброто физическо и психическо здраве, колкото здравословното хранене, активния живот и пълноценния сън. Именно поради това е силно препоръчително да изградите среда, в която да бъдете заедно с близките и приятелите, макар и от разстояние. Прекрасна възможност за това предоставят различните приложения за разговори.

За още по-мощен имунитет по време на пандемия си осигурете…

Оксибор Цинк Селен Витамин С/Oxybor® Zn Se Vitamin C – тройна биоактивна антиоксидантна комбинация с благоприятен ефект върху имунната система. Този изцяло натурален природен продукт осигурява на организма 3 основни микронутриента за добра защитна функция на организма срещу вируси, включително и коронавирус:

  • Витамин C (като L-аскорбинова киселина) – 100 mg
  • Цинк (като цинков глюконат) – 5 mg
  • Селен (като натриев селенит) – 33 µg

Освен че подпомага имунитета и предотвратява развитието на инфекции, продуктът предпазва организма от негативното влияние на свободните радикали. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителен прием. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Дозира се по 3 таблетки дневно, след хранене. В условията на повишена заболеваемост се препоръчва постоянна употреба.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x