През есента повече от всякога е нужно да вземете мерки за предотвратяване на настинка – вирусно заболяване, което се причинява от различни видове РНК и ДНК вируси. Най-чест причинител в 30 до 50% от случаите е риновирус. В какво се състоят мерките вижте в редовете по-долу.

Избягване на контакт с болен човек

Това звучи очевидно, но често се пренебрегва. Старайте се доколкото е възможно да не влизате в пряк контакт с болни хора, за да не се предава заразата. В случай че видите някой да киха или кашля в непосредствена близост, отдалечете се на почтително разстояние.

Стриктна дезинфекция

Редовно почиствайте с дезинфектант всички повърхности в дома и предметите, които ежедневно докосвате (брави, кранове, телефони, електрически ключове, мишка и клавиатура за компютър. Освен това по никакъв повод не споделяйте лични вещи.

Висока лична хигиена – важен фактор за предотвратяване на настинка

Спазването на отлична хигиена е от съществено значение за намаляване риска от настинка. Обърнете подобаващо внимание на ръцете, тъй като по тях всекидневно полепват милиони микроби. Измивайте ги старателно с антибактериално средство и топла вода особено след като сте били навън.

Избягване докосването на очите, носа и устата

Очите, носа и устата са входната врата на вирусите, причинители на настинка, към организма. Ето защо за нищо на света не бива да ги докосвате с мръсни ръце.

Здравословен начин на живот

Положете усилия да се справите с лошите навици като тютюнопушене и прекаляване с алкохола. Подобрете качеството на съня, намалете стреса, намерете време за спорт и правете слънчеви бани, за да увеличите количеството на витамин D в организма и да подсилите имунитета.

Балансирана диета – ключова стъпка за предотвратяване на настинка

За да сте по-устойчиви на настинка, трябва да доставяте на организма всички необходими вещества в правилното съотношение. По този начин ще помогнете на имунната система да устои на вирусите причинители на настинка.

Хидратация

Приемайте достатъчно вода през деня. Така ще поддържате идеален воден баланс в организма и няма да усещате онова неприятно изсъхване на носа и гърлото, което е предпоставка за настинка.

Проветряване

Редовното проветряване на един от най-лесните и ефективни начини за предпазване от настинка. Обновявайте въздуха на всеки час. Свежият въздух прогонва вирусите.

Предотвратяване на настинка с доказан природен имуномодулатор

Ние от екипа на програма Имунитет ви приканваме да си осигурите прием на Имунобор Протект/Imunobor® Protect, за да държите есенните настинки далече. Този продукт от фамилия Имунобор укрепва общия имунитет, като увеличава активността на имунните клетки. Силата му се крие в рационалната комбинация от високопречистен микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина, които са източник на натурален витамин С. За ефективността на продукта допринася също технологичната му формула – таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Няма противопоказания. Подходящ за продължителен прием. Перфектно решение както за възрастни, така и за деца.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x