Много по-добре би било, ако се полагат успешни грижи за превенция на едно заболяване, отколкото да се налага то да се лекува. Това правило важи с пълна сила за родителите, чиито деца боледуват често, и особено в края на лятото, когато сме на прага на есента – сезонът, предразполагащ към често боледуване при децата.

Мерките за укрепване на имунитета са ключово средство за борба с честото боледуване при децата. В тази връзка екипът на програма Имунитет ще представи няколко такива мерки, с които тръгването на училище или детска градина да не бъде последвано от традиционните за този период здравословни проблеми при децата.

Първи мерки срещу често боледуване при децата през есента

Най-важното в случая е с прехода към есента да започне постепенно елиминиране на факторите, които отслабват имунитета и да се включат в ежедневието активности, които укрепват детската имунна система. Именно тези мерки биха осигурили успешна имунопрофилактика и превенция на честото боледуване при децата.

Първите мерки в тази насока включват:

  • ограничаване на сладките десерти
  • избягване на продължителното стоене на детето пред телевизора, компютъра и др.

Това са двете мерки, с които ще елиминирате едни от най-големите „врагове“ на детския имунитет – захарите и липсата на физическа активност. Успоредно с тях е добре се полагат и такива, които директно стимулират имунитета. Ключовите сред тях са:

  • повишаване приема на сезонни зеленчуци и плодове
  • активиране на имунната система с природни имуностимулатори, подходящи и специално разработени за деца

Комплексното прилагане на тези препоръки още в края на лятото ще осигури мощна подкрепа за стимулиране на имунната система и профилактика на честото боледуване при децата.

Природна подкрепа за детския имунитет срещу често боледуване през есента и зимата

Добро начало на имунопрофилактиката за превенция на честото боледуване при децата осигуряват продуктите от серия Имунобор Кидс. Разработени са в две форми:

  • Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп за бебета и малки деца с високо съдържание на микронизиран бета глюкан с 93% чистота
  • Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули, съдържащи комбинация от бета глюкан и Ехинацея за деца в училищна възраст

Имуностимулаторите от серия Имунобор Кидс осигуряват оптимална подкрепа за детската имунна система. Те помагат както за превенция на честото боледуване през есента, така и за повишаване на имунната защита срещу грипа и неговите бактериални усложнения през зимата. Екипът на програма Имунитет препоръчва приемът на продуктите Имунобор да започне още в края на лятото за осигуряване на оптимален и траен имунопрофилактичен ефект.

borola
Сподели